ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О ОСНИВАЊУ ТУРИСТИЧКО-ИНФОРМАТИВНОГ ЦЕНТРА У ИСТОЧНОЈ ИЛИЏИ

355

Градоначелник Источног Сарајева, Љубиша Ћосић, и начелник општине Источна Илиџа, Маринко Божовић, потписали су данас Споразум о оснивању Туристичко-информативног центра у општини Источна Илиџа, као организационог дијела Туристичке организације Града Источно Сарајево.

Ћосић је рекао да су прошле године почеле активности које се односе на стварање јединствене Туристичке организације Града Источно Сарајево, која ће у свом саставу имати шест аутономних општинских туристичких инфо-центара.

„Свјесни да је недопустиво да на подручју града имамо четири туристичке организације, три општинске и једну градску, након разговора са начелницима шест градских општина, добили смо подршку за нашу идеју, уважавајући надлежности Града у области туризма, али и намјере општина да интензивно промовишу властите туристичке потенцијале, који су истовремено и градски“, навео је Ћосић.

Градоначелник је изразио задовољство споразумом који је потписао са начелником Источне Илиџе, нагласивши да је то први такав споразум на нивоу града.

„То, практично, значи да ће Источна Илиџа најкасније почетком наредне године добити свој туристички инфо-центар који ће бити потпуни сервис општине, али и дјеловати у оквиру Туристичке организације Града Источно Сарајево. Са начелником Божовићем сам и док сам био начелник општине Источно Ново Сарајево имао коректну сарадњу и драго ми је да се она наставља и конкретизује данас на овом малом, али позитивном примјеру“, истакао је Ћосић.

Ћосић је нагласио да општина Источна Илиџа има шта да понуди у области туризма и да ће будући туристички инфо-центар одлично промовисати, како туристичке потенцијале општине, тако и цијелог града Источно Сарајево.