ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О САРАДЊИ СА МАШИНСКИМ ФАКУЛТЕТОМ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ

192

Директор Института за стандардизацију БиХ Александар Тодоровић и декан Машинског факултета Универзитета у Источном Сарајеву Милија Краишник потписали су данас Споразум о сарадњи у области стандардизације који је значајан за обје институције.

Тодоровић је истакао да ће овим споразумом кадар Машинског факултета у пуном капацитету учествовати у раду техничких комитета, путем којих се планирају, припремају и доносе БАС стандарди.

„Заједнички ћемо радити на увођење предмета стандардизације у свим циклусима студија на овом факултету, те уџбеника“, рекао је Тодоровић новинарима у Источном Сарајеву.

Он је навео да ће студенти Машинског факултета долазити у посјету Институту, како би се упознали са његовим радом, односно процесима и циљевима стандардизације, те организовати заједничке едукације, радионице, округле столове, гдје ће се пратити примјена стандарда.

Краишник је рекао да се потписивањем Споразума отвара ново поглавље у сарадњи двије институције, те додао да је сарадња и до сада била на високом нивоу.

„У прошлости су експерти Института помагали развој Машинског факултета, имали су савјетодавну улогу приликом оснивања Центра акредитованих лабораторија, активно су учествовали у раду наше научне конференције Комета„, истакао је декан овог факултета.

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 26. ОКТОБРА /СРНА/ – Директор Института за стандардизацију БиХ Александар Тодоровић и декан Машинског факултета Универзитета у Источном Сарајеву Милија Краишник потписали су данас Споразум о сарадњи у области стандардизације који је значајан за обје институције.

Краишник је рекао да су студенти Машинског факултета већ сарађивали са Институтом кроз разне пројекте, те навео да су могли користити онлајн алате за приступ стандардима које су употребљавли за израду завршних радова на првом и другом циклусу студија.

„Сарадња двије институције односиће се на усавршавање силабуса, на предмету Технички стандарди и прописи који се реализује на нашем студијском програму“, додао је Краишник.

/Срна/