ПРЕДСТАВНИЦИ ЦИВИЛНОГ ДРУШТВА ДАНАС ЗАВРШАВАЈУ ДВОДНЕВНИ ТРЕНИНГ УПРАВЉАЊА ПРОЈЕКТНИМ ЦИКЛУСОМ

581

У просторијама Градске управе Источно Сарајево данас се одржава други дио дводневног Тренинга управљања пројектним циклусом, у оквиру јавног позива за пројекат ReLOaD2.

Тренинг је организован како би помогао свим заинтересованим представницима цивилног друштва да се припреме за успјешно коришћење финансијске помоћи и средстава из домаћих и међународних извора финансирања.

У дводневној радионици, учесницима је пружена прилика да усвоје потребна знања о методологији управљања пројектним циклусом, савладају вјештине израде логичког оквира, те да, кроз рад у групама и помоћ ментора, стекну практична знања потребна за израду квалитетног пројекта.

Учесницима је савјетовано шта је потребно да избјегавају, када је ријеч о писању пројекта, али и на које важне елементе треба да обрате пажњу приликом израде презентације и њеног представљања.

Представницима невладиног сектора, заинтересованим за учешће у јавном позиву за додјелу средстава, у оквиру пројекта ReLOaD2, биће пружена додатна помоћ консултанта – ментора. Први састанак са ментором биће организован 24. марта 2022. године у просторијама Градске управе Источно Сарајево, након чега ће бити омогућена још два менторска сусрета.

Све ове активности, које прате програм ReLOaD2, требало би да помогну апликантима, представницима организација цивилног друштва, и омогуће им да припреме што квалитетнији пројекат.

Јавни позив организацијама цивилног друштва/невладиним организацијама за предају приједлога пројеката у склопу Пројекта ReLOaD2, који  је расписао ГРАД ИСТОЧНО САРАЈЕВО У ПАРТНЕРСТВУ СА РАЗВОЈНИМ ПРОГРАМОМ УЈЕДИЊЕНИХ НАЦИЈА (UNDP), отворен је до 6. априла.

RеLОаD2 је регионални пројекат који финансира Европска унија (ЕU), а имплементира Развојни програм Уједињених нација (UNDP) у шест земаља на територији Западног Балкана.

Ријеч је о пројекту који има за циљ јачање партнерства између локалних самоуправа и цвилног друштва,  учешће младих у друштвеним дјелатностима, бављењу омладинском политиком, као и ширење модела транспарентног финансирања цивилног друштва из буџета локалних самоуправа.