ПРЕДСТАВЉЕНИ НОВИ САДРЖАЈИ НА ТВРДИМИЋИМА

191

На Тврдимићима је данас представљен опремљен објекат Малог дома који ће помоћи општини Источно Ново Сарајево да понуди нешто више посјетиоцима, који су до сада овдје највише долазили на дневне излете.

Мали дом је опремљен у оквиру пројекта „Повећање активности спортско-рекреативног центра Тврдимићи кроз увођење нове туристичке понуде“ за шта је издвојено 24.450 КМ.

Директор Развојне агенције града Источно Сарајево Младенка Пандуревић рекла је да су кроз пројекат набављени кревети, мадраци, ормари и све што је потребно за преноћиште, док су у доњем дијелу камин, кухиња и гријна тијела.

Она је навела да су пројекат о повећању активности спортско-рекреативног центра Тврдимићи у партнерству радили градска Развојна агенција, град Источно Сарајево и општина Источно Ново Сарајево.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић рекао је да је овај пројекат један од неколико мањих које је Градска управа подржала у претходном периоду у области туризма.

„Локалитет Тврдимића је познат и добар локалитет за излет, али опремањем овог дома и функционисањем сигурно ће развити и смјештајне капацитете и не сумњам да ће све ово много значити у даљем развоју и унапређењу туристичке понуде Тврдимића“, навео је Ћосић.

Ћосић је додао и да ће завршетком радова на планинарском дому на Црвеним стијенама на Романији, пјешачке стазе на Јахорини и ферати на Трескавици бити заокружен низ пројеката којим ће се унаприједити туристичка понуда на нивоу града.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић рекао је да ће се завршетком овог пројекта проширити туристички потенцијали општине и Тврдимића који су највећи туристички потенцијал ове локалне заједнице.

Он је нагласио да локална заједница настоји да улаже у Тврдимиће, те је навео урађену пројектну документацију за ширење саобраћајнице са двије коловозне траке, као и пјешачком и бициклистичком стазом.

„Прије десетак дана направили смо споразум са Министарством саобраћаја и веза и јавним предузећем Путеви Републике Српске да кренемо у реконструкцију те саобраћајнице“, навео је Катић и додао да је вриједност тог пројекта 1,3 милиона КМ и да ће бити реализован у овој и наредној години.

Он је додао и да влада велики интерес за грађење викенд-објеката на Тврдимићима, те да је општина већ покренула процедуру израде урбанистичких и регулационих планова како би се одређени локалитети прилагодили изградњи ових објеката.

„Сигурно је да ће становници и Источног Новог Сарајева и града Источно Сарајево овдје у наредном периоду проводити вријеме“, закључио је Катић.

/Срна/