СРЕДЊОШКОЛЦИ ИЗ ИСТОЧНОГ САРАЈЕВА НА СВЕРУСКОМ ПАТРИОТСКОМ ФОРУМУ У КРАСНОДАРУ

321

Уз подршку српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић и њеног кабинета остварили смо контакте са нашом браћом из руског града Краснодара, изјавио је градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић и појаснио да ће петоро средњошколаца из Источног Сарајева учествовати у Краснодару на Сверуском патриотском форуму активиста Покрета „Пост №1“, који ће бити одржан од сутра до 21. априла.

„Ову нашу младу делегацију јутрос је угостио градоначелник Краснодара Јевгениј Наумов, а то је била прилика да са њим одржим и видео конференцију, на којој смо договорили да делегација Источног Сарајева званично посјети Краснодар како бисмо покренули активности на братимљењу наша два града. Са око милион становника Краснодар је највећи град на путу према Црном мору, главни је град Краснодарске Покрајине и један од најбогатијих и најважнијих привредних и културних центара на територији Јужног федералног округа“, навео је Ћосић.

Градоначелник је истакао да би званично успостављање трајног пријатељства са Краснодаром Источном Сарајеву много значило и изразио наду да ће ускоро бити организована посјета том граду и завршена процедура потребна за братимљење.

„На тај начин ћемо додатно проширити нашу мрежу братских и пријатељских градова, коју у континуитету унапређујемо јер желимо да поправимо међународни положај Источног Сарајева“, истакао је Ћосић.

Ћосић је пренио поруке градоначелника Краснодара Јевгенија Наумова, који је рекао да се српски и руски народ стотинама година добро познају и разумију, имају исте вриједности и много заједничког у култури и традицији.

Наумов је, према Ћосићевим ријечима, изразио спремност за сарадњу у различитим областима и задовољство што су људи из Републике Српске вољни да буду партнери Краснодару, гостољубивом граду који до сада има 13 градова пријатеља и побратима.