УСВОЈЕН ИЗВЈЕШТАЈ О ИЗВРШЕЊУ БУЏЕТА У ИЗНОСУ ОД 13.554.000 КМ

183

Скупштина града Источно Сарајево усвојила је данас извјештај о извршењу градског буџета за прошлу годину, док је Споразум о братимљењу Источног Сарајева и Херцег Новог скинут са дневног реда, те затражен званичан став те локалне заједнице о недавној одлуци Црне Горе да гласа за резолуцију о Сребреници у Генералној скупштини УН.

Према ријечима градоначелника Љубише Ћосића, традиционално добри односи Источног Сарајева и Херцег Новог неће бити нарушени, али је неопходно да се чује и став те општине прије званичног братимљења.

Градоначелник је изразио задовољство радом градске скупштине и односом одборника према важним темама.

„Заједно са нама из Градске управе, руководство и одборници Скупштине града извршавају своје обавезе професионално и коректно, бавећи се конкретним пословима из своје надлежности“, истакао је Ћосић.

Он је навео да је ово изборна година, која увијек доноси одређене тензије на политичком плану, али да носиоци власти и одборници неће дозволити да их то омета у редовним активностима које се односе на функционисање града и наших општина.

Одборници су усвојили данас и информацију о стању безбједности на подручју града, те информације о стању у области водоснабдијевања и канализационе инфраструктуре.

Предсједник Скупштине града Бранко Короман да је при крају изградња нове зграде Полицијске управе на Палама, што ће додатно унаприједити рад полиције.

На дневном реду данашње сједнице била је и информација о водоснабдијевању и канализационој инфраструктури, за шта је, према ријечима Коромана, потребно издвојити већа финансијска средства да би то било ријешено.