У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ ПРВАЧИЋА ВИШЕ НЕГО ЛАНИ, ДО САДА УПИСАНО 590 УЧЕНИКА

588

На подручју Источног Сарајева у први разред основне школе у сљедећој школској години уписано је 590 ученика, што је око 50 ученика више него у истом периоду лани, речено је данас Срни у Градској управи, те наведено да упис траје до краја августа.

У Основној школи /ОШ/ „Пале“ уписано је 100 првачића, а у ОШ „Србија“ 57, од којих један у подручном одјељењу у Подграбу, изјавила је Срни самостални стручни сарадник за односе с јавношћу у Градској управи Источног Сарајева Александра Берјан.

У ОШ „Мокро“ уписано је 20 првачића, од којих 17 у централној школи и три ученика у подручном одјељењу на Хреши, а у соколачкој основној школи је 96 првачића, навела је Берјанова.

Она је истакла да су у ОШ „Свети Сава“ у Источном Новом Сарајеву до сада уписана 173 ђака првог разреда.

Према њеним ријечима, на подручју општине Источна Илиџа у три основне школе до сада се пријавило 135 ученика првог разреда.

„У ОШ Петар Петровић Његош у Источној Илиџи су 72 ученика првог разреда, исто као и прошле године. У ОШ Јован Дучић у Касиндолу 36 ученика, док је у ОШ Алекса Шантић у Војковићима 27 првачића“, навела је Берјанова.

У ОШ „Свети Сава“ у Трнову, како је навела, у први разред уписано је девет ученика, од којих пет у централној школи и четири у подручном одјељењу у Кијеву.

Берјанова је додала да су досадашња тестирања ученика показала да све више дјеце овог узраста треба да похађа говорне вјежбе код логопеда, те да је повећана и потреба за асистентима за наставу.

Она је напоменула да у неким школама тестирање ученика још траје, а упис ће бити вршен све до краја августа.

/Срна/