У НЕДЈЕЉУ ДРУЖЕЊЕ ОСНОВАЦА НА ТРЕБЕВИЋУ

407

У оквиру манифестације „Дани Источног Сарајева“, поводом Дана и крсне славе града Источно Сарајево, Светог Петра Дабробосанског, у недјељу, 10. септембра, на подручју Парка природе „Требевић“ биће организовано дружење ученика основних школа из Источног Сарајева, названо ‘Мединим стопама’. Догађају ће присуствовати градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић и предсједник Скупштине града Бранко Короман.

Ученици ће, под будним оком организатора, учитеља, наставника и медицинске пратње коју организује ЈЗУ Болница ‘Србија’, да уживају у дружењу и играма прилагођеним њиховом узрасту.

Програмом је предвиђен успон на видиковац Медин поглед, након чега ће бити одржане игре без граница, едукативна представа за дјецу, вожња зип-лајном, а ученици ће имати прилику и да науче правила понашања при сусрету с медвједом.

Изјаве за медије планиране су у недјељу, 10. септембра у 10.00 часова на платоу Центра за одмор и рекреацију “Брус” на излетишту Брус на Требевићу, гдје је предвиђено окупљање учесника.

Повратак учесника планиран је у 17.00 часова испред планинарског дома на Челини.

Манифестацију ‘Мединим стопама’ организује Спелеолошко-еколошко друштво “Орловача”, а покровитељ је Туристичка организација Града Источно Сарајево.

Манифестација је организована с циљем да Парк природе ‘Требевић’, као један од природних и туристичких бисера Источног Сарајева, постане мјесто окупљања љубитеља природе и планина, те да дјеца од најранијег узраста науче да живе у складу са природом. Ове године планиран је организовани боравак у природи за око 400 основаца Источног Сарајева.