У ПЕТАК ПОЧИЊЕ МАНИФЕСТАЦИЈА „У СУСРЕТ ЉЕТУ“

140

На подручју града Источно Сарајево и општине Пале у петак, 31. маја, почеће манифестација „У сусрет љету“, која ће обухватити велики број различитих културно-умјетничких и спортских догађаја и трајаће до 21. јула.

Директор Туристичке организације града Источно Сарајево Игор Иконић рекао је да је у плану да се посвете љетној туристичкој сезони која је у претходном периоду била неправедно запостављена, саопштено је из те туристичке организације.

„Прошле године смо почели са одређеним активностима, а ове године у општини Пале и граду Источно Сарајево биће организовано неколико изузетно важних манифестација, различитих догађаја, те концерт чувеног Дејана Петровића. Златни трубачи долазе на Пале и гарантују врхунски провод“, истакао је Иконић.

Он је позвао све туристе да погледају календар догађаја Туристичке организације и уживају у граду Источно Сарајево.

Манифестација „У сусрет љету“ почиње у петак, 31. маја, отварањем турнира у малом фудбалу, посвећеног чети „Петар Пандуревић“ и борцима Мјесне заједнице Станица Пале.

За суботу, 1. јун, планиран је први „Требевић трејл“ који организују Спелеолошко еколошко друштво „Орловача“ и Парк природе „Требевић“.

Концерт дјечијих ансамбала културно-умјетничких друштава у дворани „Пеки“ на Палама планиран је у уторак, 4. јуна, у организацији КУД „Младост“ Пале, док ће од 7. до 9. јуна бити одржано првенство БиХ у модерним плесовима, као и адреналински плесни викенд који организује Плесни студио „Орион“.

За осми јуни планирани су „Термаг челенџ рејс“ на Јахорини који организује хотел „Термаг“ и ПСТ тим Јахорина.

Од 12. до 23. јуна биће одржан 62. традиционални Турнир у малом фудбалу Коран-Пале, а ове године побједнике очекује наградни фонд за прво мјесто од 8.000 КМ, друго 2.000 КМ, треће 1.000 КМ, те четврто 500 КМ.

Из Туристичке организације града Источно Сарајево истичу да ће у сврху промоције једне од најљепших паљанских пјешачких стаза коју су уредили, а која пролази од „Долине мира“, преко Голог Корана до врела Миљацке, организовати шетњу „У ходу с природом“ 23. јуна.

Истог дана на шеталишту на Палама биће приређена 25. „Конференција беба“ која је и настала у Палама, а сада се одржава широм Републике Српске.

Организатор Конференције беба је Културно-спортски центар „Пале“.

Од 27. до 30. јуна биће организован турнир на Палама у уличном баскет „три на три“, а побједнике очекује награда од 5.000 КМ и слот за „ФИБА 3×3 челенџ 2О24“ на шпанском острву Ланзароте, које припада архипелагу Канарских острва.

Организатор турнира је Удружење грађана „3×3 – више од игре“ уз покровитељство општине Пале и Туристичке организације града Источно Сарајево.

За отварање љетње сезоне планиран је концерт Дејана Петровића и „Биг бенда“, 28. јуна на Студенстком тргу на Палама од 21.00 час, док ће на Јахорини од тога дан до 30. јуна бити одржан Љетњи Јахорина фестивал уз подршку Министарства трговине и туризма Републике Српске, Олимпијског центра „Јахорина“ и градске Туристичке организације.

На Палама ће 30. јуна бити организована градска бициклијада за велике и мале под слоганом „Сви у Пале да вртимо педале“, а очекује се долазак и бициклиста маратонаца који стижу из Краљева долазе у оквиру „Чикер МТБ маратона“.

АТВ поларис вожња четевроточкашима планирана је 6. и 7. јула од Требевића, Јахорине па до Зеленгоре, док ће 14. јула бити одржани „Дани љекобиља на Романији“.

Од 19. до 21. јула на Палама ће бити одржан турнир у одбојци на пијеску.

Туристичка организација града Источно Сарајево први пут је направила јединствени календар догађаја којим се додатно унапређује љетња туристичка сезона у граду, а план је да манифестација постане традиционална и обједини различите догађаје у јединствен програм, додаје се у саопштењу.

/Срна/