У ПЕТАК СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА

488

На сједници Скупштине града Источно Сарајево, која ће бити одржана у петак, 23. јула, биће разматрана информација о стању  на Универзитету у Источном Сарајеву, као и информација о стању у установама студентског стандарда на подручју града за 2020/21. годину.

Одборници ће разматрати и информацију о стању секундарне и терцијарне здравствене заштите у прошлој години, те извјештај о организованости цивилне заштите на подручју града.

Одборници би требало да разматрају и измјену одлуке о кредитном задужењу града Источно Сарајево којом је предвиђено преусмјеравање кредитних средстава у дијелу који се односи на општине Трново и Источно Ново Сарајево. На захтјев општина, намјенска средства која су првобитно планирана за  изградњу расвјете на Јахорини, требало би да би буду усмјерена за изградњу Спортско-рекреационог центра у Трнову, док би, средства планирана за завршетак објекта галерије Кућански у Источном Новом Сарајеву, требало да буду усмјерена за изградњу новог дјечијег вртића у тој општини.

На сједници скупштине града биће усвојена и одлука о наградама и признањима која ће бити додијељена поводом славе града Источно Сарајево-Светог Петра Дабробосанског.

Одборници Скупштине града Источно Сарајево требало би да, како је планирано дневним редом, дају сагласност градоначелнику за потписивање Споразума о успостављању сарадње Источног Сарајева и Новог Сада.

Почетак сједнице планиран је за 10,00 часова.