ЋОСИЋ: ДОЧЕКАЛИ СМО НАЈДРАЖЕГ ГОСТА – СРПСКОГ ПАТРИЈАРХА

494

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић рекао је да су данас дочекали најдражег госта – српског патријарха Порфирија, те истакао да је ово град страдалник у коме живи 65.000 људи, добре душе и добрих домаћина чија је жеља да у сваком сегменту иду напријед.

„Грађани Источног Сарајева данас су дочекали и дочекују најдражег госта – госта у коме виде вјеру, наду и коме се моле да се он за њих моли Богу и Христу, да учинимо да све недаће овога свијета прођу поред нас и да заједно, како српски, тако и сви остали народи, на овим просторима, у Републици Српској и БиХ живе заједно у миру, слози и разумијевању“, изјавио је Ћосић новинарима у Источном Сарајеву.

Након састанка са Његовом светости, који је стигао у пратњи Његовог високог преосвештенства митрополита дабробосанског Хризостома, Ћосић је да је са осталима из Градске управе, начелницима општина и народним посланицима замолио патријарха да се моли Богу за грађане Источног Сарајева и шири причу о ономе шта је овај град.

„Радујемо се што ће до краја дана патријарх српски, након јучерашње посјете Сарајеву, данас боравити у Источном Сарајеву и сигуран сам да ће бити прилике да у наредном периоду и у наредним годинама овдје долази добрим поводом“, истакао је градоначелник Источног Сарајева.

Ћосић је подсјетио да су у Источно Сарајево долазили и блаженопочивши патријарх Павле, као и блаженопочивши патријарх Иринеј.

„Нашем патријарху Порфирију желимо здравље, срећу и да води овај наш српски брод и да нам у томе помаже да једни друге разумијемо, да живимо у миру, слози и да сви људи и народи око нас живе заједно и посматрају нас“, истакао је Ћосић.

Његова светост патријарх српски Порфирије стигао је у пратњи митрополитат дабробосанског Хризостома у Источно Сарајево гдје су их дочекали градоначелник Ћосић и начелници шест општина које су у саставу града.

Патријарха Порфирија и митрополита Хризостома дочекали су начелници Источног Новог Сарајева Јован Катић, Трнова Драгомир Гаговић, Источне Илиџе Маринко Божовић, Источног Старог Града Бојо Гашановић и Сокоца Милован Бјелица, те представници општине Пале.

Његова светост патријарх српски Порфирије јутрос је служио Свету архијерејску литургију у Саборној цркви Рођења Пресвете Богородице у Сарајеву.

Патријарх борави у дводневној посјети Митрополији поводом 50 година монашке и 30 година епископске службе Његовог високопреосвештенства митрополита Хризостома.

Срна/Град Источно Сарајево