ЋОСИЋ: ГРАД ИСТОЧНО САРАЈЕВО БИЋЕ ПАРТНЕР ПОЛИЦИЈИ У РЕАЛИЗАЦИЈИ ЗНАЧАЈНИХ ПРОЈЕКАТА

737

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић рекао је данас, током разговора са начелником Полицијске управе Источно Сарајево Бранимиром Шеховцем и његовим сарадницима, да ће Градска управа и даље бити значајан партнер полицији  у свим активностима које су усмјерене на побољшање безбједносне ситуације на подручју града.

Ћосић је рекао да пројекат „За безбједније Источно Сарајево“,  који је реализован у сарадњи са свим локалним заједницама, даје резултате, те да ће градске власти учествовати у наставку ових активности, али и другим заједничким пројектима.

„Веома смо заинтересовани за рјешавање институционалног смјештаја Полицијске управе у општини Пале и пружићемо подршку у том смислу. Град Источно Сарајево биће партнер Полицијској управи у реализацији значајних пројеката и у наредном периоду, како би наши грађани имали пуно повјерење у своју локалну заједницу и у полицију“, истакао је Ћосић.

Ћосић је додао да и Територијална ватрогасно-спасилачка јединица Источног Сарајева може да, уколико се укаже потреба, пружи подршку припадницима Полицијске управе приликом одређених интервенција, с обзиром на то да посједује савремену опрему и возила.

Начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац рекао је да се систем видео-надзора који је инсталисан на подручју Источног Сарајева показао функционалним и корисним, јер има и превентивно дејство на евентуалне починице кривичних дјела.

Шеховац је рекао да су већ одређене оквирне локације на којима би требало да буду уграђене додатне камере, те да ће о доградњи система видео-надзора бити консултовани и представници локалних заједница.

Кад је ријеч о изградњи зграде за смјештај Полицијске управе, Шеховац је појаснио да је завршена пројектна документација и да је земљиште додијељено у власништво МУП-у Републике Српске.

„У новој згради биће сједиште Полицијске управе, а ту ће бити смјештене Полицијска станица Пале и саобраћајна полиција. Полиција треба да буде репрезент локалне заједнице, због чега мора да буде организована на највишем нивоу“, истакао је Шеховац, додајући да је планирано и оснивање полицијска станице на Јахорини.

Шеховац је најавио да ће на подручју Источног Сарајева, на дионицама на којима је посљедњих година евидентиран већи број саобраћајних незгода, ускоро бити постављено девет стационираних радара.

Данашњем састанку присуствовао је начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић.