ГРАД ИСТОЧНО САРАЈЕВО ПОДРЖАВА ВИШЕ ПРОЈЕКАТА НА СОКОЦУ

560

Град Источно Сарајево подржао је више пројеката на подручју општине Соколац и труди се да буде присутан у сваком сегменту друштва, рекао је данас градоначелник Љубиша Ћосић на сједници соколачке Скупштине општине.

Ћосић је навео да је град годишње на Сокоцу подржао спорт са износом до 70.000 КМ, невладин сектор са око 20.000 КМ, социјални сектор до 30.000 КМ, а културу до 15.000 КМ.

„Трудимо се да оправдамо улогу Градске управе која у саставу има шест општинских управа“, рекао је новинарима Ћосић, након што је на сједници Скупштине општине Соколац информисао одборнике о доприносу града овој локалној заједници.

Према информацији која се данас нашла пред соколачким одборницима, град Источно Сарајево је за ову годину планирао улагања од 446.000 КМ за пројекте, санацију централне саобраћајнице, као и канализације у Кнежини, те редован износ за „Нови Зејтинлик“ и субвенцију превоза.

Ћосић се нада и да ће град до краја године обезбиједити 800.000 КМ за реконструкцију свих улица у центру Сокоца и дио средстава за санацију канализације у Кнежини.

Он је изразио наду да ће подрушку добити и пројекат Градске куће и да ће бити обезбијеђена средства Владе Србије, а указао је и да је обавеза свих изабраних представника да се заврши трећа трака преко Романије, те да се обезбиједе средстава да би наредне године почели радови.

Када је ријеч о куповини објекта Аутобуске станице на Сокоцу, Ћосић је истакао да град има 150.000 КМ обезбијеђених од ватрогасне накнаде, те најавио да ће се одлука Скупштине града о употреби тих средстава наћи пред одборницима.

Он је изразио задовољство што су одборници увид‌јели да град води јединствену политику и да ће увијек бити ту да помогне у складу са могућностима.

/Срна/