ЗАВРШЕНО СПОМЕН-ОБИЉЕЖЈЕ НА ЛУКАМА

312

У порти храма Светог пророка Илије, у мјесту Луке на Требевићу, у суботу, на празник Преображења Господњег, завршено је спомен-обиљежје посвећено жртвама усташког терора требевићког краја у периоду 1941-1945. године, погинулим борцима, припадницима Требевићког одреда Југословенске војске у отаџбини под командом Стјепана Лучића, као и погинулим устаницима и борцима НОР-а и погинулим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата од 1992. до 1995. године.

„На овај начин Градска управа, заједно са општинским управама, наставља активности на изградњи споменика у области културе памћења, чиме желимо да вратимо барем дио дуга људима који су своје животе уградили у слободу нашег народа“, изјавио је градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић.

Ћосић је додао да се на овај начин будућим генерацијама оставља завјет да чувају успомену на слободу, коју су преци изградили стварајући више држава на овим просторима те, у коначници, Републику Српску кроз борбу у Одбрамбено-отаџбинском рату.

Посебну захвалност Ћосић је изразио Његовом високопреосвештенству митрополиту дабробосанском Хризостому, свештеницима, вјерном народу Требевића, као и начелницима општине Источно Ново Сарајево Јовану Катићу и Општине Пале Бошку Југовићу.