КОРОМАН У ВИШЕДНЕВНОЈ ПОСЈЕТИ РУСКОМ ГРАДУ НИЖЊЕМ НОВГОРОДУ

197

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Бранко Короман борави у вишедневној посјети Руској Федерацији, гдје ће присуствовати обиљежавању Дана града Нижњег Новгорода и учествовати у раду Међународног форума „Градови-побратими и партнери“.

Короман ће се, током боравка у Нижњем Новгороду сусрести са градоначеликом Јуријем Шалабајевим, те потписати Споразум о сарадњи између Скупштине града Источног Сарајева и градске Думе Нижњег Новгорода.

Првог дана посјете, Короман је разговарао са посланицима градске Думе, а састанку су присуствовали представници Омладинског актива при градској Думи Нижњег Новгорода.

“Био је ово квалитетан састанак на којем смо имали прилику да размијенимо искуства и продискутујемо о правним иницијативама, социјално-економском развоју територија, те да присуствујемо презентацији радног искуства Омладинског актива који функционише при градској Думи Нижњег Новгорода“, рекао је Короман.

Короман је, након разговора у градској Думи, положио цвијеће у меморијалном комплексу „Вјечни пламен“ и обишао Кремљ у Нижњем Новгороду, политички и историјски центар града у којем се налази сједиште гувернера Нижегородске области, градоначелника овог града и опуномоћеног представника предсједника Русије.

Предсједник Скупштине града присуствоваће вечерас пријему код градоначелника Нижњег Новгорода Јурија Шалабајева, а за сутра је планиран протоколарни састанак са градоначелником, након којег је предвиђена церемонија званичног потписивања споразума између Скупштине града Источног Сарајева и градске Думе Нижњег Новгорода.

Короман ће сутра наступити на Међународном форуму „Градови-побратими и партнери“, на којем ће представници градова побратима и пријатеља говорити о темама из области културе, туризма, образовања и дигиталне технологије.