МАНИФЕСТАЦИЈА „ДАНИ ИСТОЧНОГ САРАЈЕВА“ ОД 11. ДО 17. СЕПТЕМБРА

137

Градска управа Источно Сарајево од 11. до 17. септембра организује манифестацију „Дани Источног Сарајева“, поводом Дана и славе града – Светог Петра Дабробосанског.

Првог дана манифестације,  у сриједу, 11. септембра у 19.00 часова, у Културном центру Пале, биће одржано Вече српске културе у организацији Гусларског удружења и школе „Свети Петар Дабробосански“.

Сљедећег дана, у четвртак, 12. септембра, планирана је акција добровољног давања крви коју организује Удружења добровољних давалаца крви Сарајевско-романијске регије. Акција ће бити одржана од 8.00 до 13.00 часова у холу Градске управе Источно Сарајево.

У оквиру „18. Дана Душка Трифуновића“, у Културном центру Пале ће у петак, 13. септембра, у 11.00 часова, бити уприличен програм за дјецу „Дјеци у част“, а од 19.00 часова и програм за одрасле – „Буквално тако“.

Истог дана, у Центру за културу Трново биће организовано Гусларско-поетско вече Удружења за очување српске традиције „Источник“, а програм ће почети у 19.30 часова.

У суботу, 14. септембра, планирана је активност намијењена дјеци школског узраста „Мединим стопама“, а полазак је у 10.00 часова са Бруса,у општини Источни Стари Град.

Представа за дјецу „Хвала Вуку за азбуку“, у оквиру „18. Дана Душка Трифуновића“, биће одиграна у суботу од 18.00 часова у Олимпијском парку на Палама, а у случају лошег времена у Културном центру Пале.

У недјељу, 15. септембра од 20.00 часова у Олимпијском парку на Палама биће одржан концерт Неде Украден, који ће, у случају кише, бити организован у Спортској дворани „Пеки“.

Делегације Градске управе, градских општина, општинских борачких организација и братских општина и градова, положиће у понедјељак, 16. септембра у 9.00 часова, вијенце и цвијеће на Војничком спомен-гробљу Нови Зејтинлик на Сокоцу.

Истог дана, у згради Градске управе у 14.00 часова биће организован пријем за званице и госте из Србије, Црне Горе и Руске Федерације, а од 19.00 часова планирана је Свечана академија у Народном позоришту Источно Сарајево.

На дан славе у уторак, 17. септембра у 9.00 часова, у Храму Светог Петра Дабробосанског у Војковићима, Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом служиће Свету архијерејску литургију, а у 13.00 часова у ресторану „Боб“ у Источном Новом Сарајеву биће организован славски ручак.