МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР У ОДБОЈЦИ ПРЕВАЗИШАО ОЧЕКИВАЊА

613

Екипа “Page – make IT happen” из Источног Новог Сарајева побједник је одбојкашког турнира, организованог први пут, у оквиру манифестације „Дани Касиндолског батаљона”. Друго мјесто припало је екипи „Чича”, док је треће мјесто, након петосетовне борбе, заузела екипа „Либеро”.

Екипа “Page - make IT happen”

Овај турнир привукао је велику пажњу, те већ сада, сви љубитељи одбојке у Источном Сарајеву могу да буду сигурни да ће ово одбојкашко такмичење наредних година постати традиционално.

Све је почело када је група младића и дјевојака, заљубљеника у спорт и здраве животне вриједности, који се друже готово сваке недјељне вечери, дошла до идеје да организују одбојкашки турнир у оквиру ове манифестације. Тада нису ни слутили да ће одбојкашко такмичење, поред турнира у малом фудбалу, кошарци, шаху и стоном тенису, привући велику пажњу и одјек у јавности.

Екипа "Чича"

Уз подршку, договор и разумијевање, турнир, који је одржан први пут, превазишао је сва очекивања. Чак осам пријављених екипа организаторима је било изненађење, али су ови млади људи знали да нису једини у нашем граду који поштују, играју и његују овај спорт.

Екипа "Бози"

Иако немају званично формиран тим, постоји стандардна екипа која углавном недјељом игра одбојку у сали Основне школе „Јован Дучић“ у Касиндолу, а чине је Милан Митровић, Јована Попић, Гордија Лучић, Татјана Лучић, Дејан Бозало, Никола Радоња, Михајло Чангаловић, Срђан Милошевић, Марко Лозо, Александар Лучић, Тијана Чампара, Милош Стојановић, Бојан Марић, Катарина Шоја, Ана Бозало, Ана Мотика, те сви остали који изразе заинтересованост за ово лијепо дружење и игру.

Екипа "Либеро"

Ови момци и дјевојке са поносом истичу да, већ двије године окупљени око заједничког хобија, чине здраву породицу која се неријетко окупља и дружи и ван термина.

Како наводе, све оно што долази из срца и жеље за лијепим дружењем, не представља им проблем и наглашавају да су уз само три лопте успијевали да организују загријавање и игру свих осам екипа, као и да одиграју врло квалитетне утакмице.

Екипа "Error"

Како овдје, већином, није ријеч о професионалним одбојкашима и одбојкашицама, публика је била изненађена високим нивоом и квалитетом игре.

Екипа ЈЗУ Болница "Србија"

Велики труд, ситне искре, и по који нежељен коментар упућен ка судијама, саставни су дио сваке игре и спорта, али фер-плеј и извињење уз „кисео“ осмијех нису остављали равнодушним и без искреног смијешка ни играче ни судије.

Раде Рикић, студент машинства и финалиста овогодишњег такмичења истакао је да је ријеч о лијепом искуству, те да је било занимљиво дружење са осталим члановима екипа.

„Иако је турнир меморијалног карактера, у великој мјери је била присутна жеља за побједом“, навео је Рикић и додао да се екипа „Чича“, из меча у меч, трудила да одигра што боље и квалитетније.

На питање да ли је очекивао да ће доћи до финала, нескромно истиче да није нимало сумњао у то, јер је, како каже, сваки играч у тиму врло добар, те да је знао да могу да парирају свакој екипи.

Како наводи, заинтересованост грађана, иако је постојала, није била толико изражена у поређењу са гледаности фудбала. „Треба узети у обзир да је ове године одигран први турнир у одбојци и надам се да ће сљедеће године бити више пријављених екипа и већи број гледалаца на трибинама“, додаје овај млади играч.

Један од најбољих играча турнира и освајач титуле, Милан Митровић, каже да је турнир испунио сва очекивања и да вјерује да ће ово такмичење постати традиција, те да ће бити организовано и у будућем периоду. „Вјерујем да ће турнир постати традиција, као и фудбал“, наводи Митровић и додаје да је турнир окупио младе људе око заједничког интереса – спорта, што је уједно био и главни мотив организације овог догађаја.

На питање да ли је његова екипа очекивала титулу, с обзиром на то да су од старта турнира показали да имају велики потенцијал и да је ријеч о веома квалитетном тиму, он каже да су дали све од себе, да су наступали заједнички и „ишли на побједу у сваком мечу“.

Митровић је захвалио компанији „Page“ д.о.о. из Источног Сарајева, која је препознала квалитет његове екипе и пружила им велику и несебичну подршку током турнира.

Он наводи да се већина учесника на овом такмичењу познаје од раније, да се сви друже, али да то није утицало на такмичарски дух који је био присутан у сваком мечу.

Митровић, као и Рикић, те сви остали играчи, посјетиоци и гледаоци, вјерују да ће овај турнир привући још већу пажњу и да ће бити прилике да грађани Источног Сарајева уживају у интересантној и квалитетној одбојци и идућих година.

У оквиру манифестације „Дани Касиндолског батаљона“ осим у одбојци, одржана су такмичења у малом фудбалу, стоном тенису, шаху и кошарци. Манифестацију организују Општинска борачка организација “Илиџански борац” и општина Источна Илиџа.

/Град Источно Сарајево/