ОБИЉЕЖЕНЕ 24 ГОДИНЕ ОД УБИСТВА СРЂАНА КНЕЖЕВИЋА

288

На Палама су обиљежене 24 године од свирепог, гнусног и још нерасвијетљеног убиства легендарног команданта елитне јединице Војске Републике Српске “Бели вукови” Срђана Kнежевића.

“Полиција је одрадила посао, предала предмет Тужилаштву БиХ и ми од тада ништа не знамо”, изјавио је новинарима Немања Kнежевић, син легендарног команданта “Белих вукова”.

Према његовим ријечима, као што не постоји држава БиХ тако не постоји ни Тужилаштво, јер се рјешавају само случајеви који су битни за њих.

Он поручује да никада неће ћутати и наставиће стопама сњеговог оца и његових сабораца часно и поштено радити и трудити се увијек да дођу до сазнања ко и зашто је убио његовог оца.

Kоста Kнежевић каже да се Срђан борио за ову државу и хтио да му неко некад каже хвала, али је умјесто тога добио метак с леђа, кукавички.

“Надамо се да ће неко нешто урадити. Kада би можда предмет прешао на институције Републике Српске можда би се нешта урадило, јер док год постоји заједничко Тужилаштво БиХ не можемо ништа очекивати од њих”, истакао је Kнежевић.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да је српски народ прошао кроз много недаћа у претходним временима, али да се могу издвојити људи који су дали огроман допринос за одбрану српских простора и стварање Републике Српске.

Он додаје да је неспорно да је Срђан Kнежевић један од тих и да је остварио траг у српској историји, те да је тужно да након 24 године нису откривени налогодавци нити убице.

“Најмање што се према тој породици може учинити јесте да бар сазнају ко је убио и због чега Срђана Kнежевића. Мислим да је то гријех не само надлежних институција него читавог српског народа”, рекао је Југовић.

Припадник елитне јединице “Бели вукови” Јовица Горета подсјетио је да је Срђан Kнежевић убијен у центру Пала, у малом градићу и да убице ни налогодавци нису никада нађени.

“Он је почео борбу против организованог криминала. Знамо зашто је убијен – јер је хтио да спријечи то. Био је јунак у рату, хтио је правду а убили су га. Ваљда ће неко некада наћи убицу и налогодавце, а ако не нађу ‘Бог ће им судити’”, поручио је Горета.

Сржан Kнежевић мучки је убијен 7. августа 1998. године на паркингу испред зграде у центру Пала, у којој је становао са породицом, супругом и два сина.

Правосудне институције још немају одговор на питање ко је убио, а ко наредио и организовао убиство Kнежевића, који је тада обављао дужност замјеника начелника Центра јавне безбједности Српско Сарајево.

/Срна/

Фото. општина Пале