ОБИЉЕЖЕНИ ДАН И КРСНА СЛАВА УНИВЕРЗИТЕТА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ

379

Ломљењем славског колача, свечаном академијом и промоцијом доктора наука, Универзитет у Источном Сарајеву обиљежио је Дан и крсну славу-Свети Ћирило и Методије.

-Универзитет је један од најважнијих стубова развоја Источног Сарајева и за мене је велико задовољство бити на челу града у вријеме када се реализују највеће инвестиције у високо образовање у посљедњних 30 година-изградња нове зграде Ректората, Музичке академије, Факултета физичког васпитања и спорта, као и стуентских домова, рекао је градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић.

Градоначелник је нагласио да Градска управа препознаје снагу Универзитета и његових факултета, као и знање људи који њима руководе, и додао да се због тога са њима и сарађује и ради на важним и дугорочним пројектима.

-Подржавајући једни друге радимо у корист свих нас, а највише наших младих који ће на Универзитету у Источном Сарајеву и његовим факултетима имати све услове за стицање потребних знања и вјештина, те неће имати потребу да одлазе у неке веће универзитетске центре у окружењу, рекао је градоначелник Ћосић, и честитао руководству, професорима, као и свим запосленим и студентима.