ОЗВАНИЧЕН ПОЧЕТАК ГРАДЊЕ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ У ИСТОЧНОМ НОВОМ САРАЈЕВУ

244

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић присуствовао је јуче званичном почетку изградње нове основне школе у Источном Новом Сарајеву, општини која се, како је навео, динамично развија и представља урбани центар града Источно Сарајево.

Ћосић је истакао да је више од 1.050 дјеце у Основној школи „Свети Сава“ створило потребу за новим објектом чији је камен темељац положен у присуству највишег руководства Републике Српске.

„Капацитет нове основне школе биће 650 ученика и налазиће се у обухвату Регулационог плана „Центар три“, гдје је већ у току и изградња новог обданишта“, објаснио је Ћосић.

Када је ријеч о општинама Источног Сарајева, казао је Ћосић, битно је истаћи да у Палама постоји потреба за новим вртићем, а посебно за изградњом зграде Гимназије у Источној Илиџа, која ће у будућем периоду бити приоритет.

Градоначелник је нагласио да је општина Источна Илиџа урадила пројектну документацију, откупила земљиште на којем треба да се гради објекат, те извршила све потребне припреме, тако да ће сљедећи корак бити захтјев Влади Републике Српске за подршку, како би били створени услови за реализацију овог пројекта.

„Када узмемо у обзир да већ имамо од локалних управа добро организовано предшколско образовање, да основно и средње функционише у свим општинама, а у двије од шест општина и високо образовање, да се граде нови објекти за Ректорат, Музичку академију и Факултет физичког васпитања и спорта, као и студентски дом, онда је јасно да Источно Сарајево има свијетлу будућност у области образовања и да родитељи и њихова дјеца не морају да брину о томе гдје ће се и у каквим условима школовати“, закључио је Ћосић.