ПОТПИСАН УГОВОР О ИНСТАЛИСАЊУ СОЛАРНЕ ЕЛЕКТРАНЕ НА ЗГРАДИ ГРАДСКЕ УПРАВЕ

157

У оквиру пројекта ЕУ за локалне заједнице, који реализују њемачка организација Хелп – Мисија у БиХ (HELP Hilfe zur Selbsthilfe e.V) и Центар за промоцију цивилног друштва, уз финансијску подршку Европске уније у БиХ, потписан је уговор о инсталацији соларне електране на згради Градске управе Источно Сарајево.

Потписивању уговора су, у име Градске управе Источно Сарајево, присустовали замјеник градоначелника Слободан Амовић и координатор пројекта Младен Ђуровић, као и директор Хелп БиХ, представници ЕУ Делегације и ЦПЦД-а, те представници компаније Нексен /Nexen/ д.о.о.

На овај начин се подржава иницијатива 100 Градова с Нултом Емисијом CО2 ЕC-а, с циљем заштите животне средине од штетних гасова у наредних 10 година.

На згради Градске управе Источно Сарајево ускоро би требало да почну радови на инсталацији фотонапонске електране, с циљем уштеде електричне енергије у објекту и смањењу загађености ваздуха у нашем граду.

Град Источно Сарајево обавезао се, кроз иницијативу „100 нето нула европских градова“ на нето нулту емисију штетних гасова, односно на климатску неутралност у року једне деценије.