ПОЧЕО КОШАРКАШКИ КАМП „ГРАВЕ ТРИ ПОЕНА“

212

На Јахорини је данас почео Међународни 22. Кошаркашки камп „Граве три поена“ који ће до краја августа окупити 450 младих кошаркаша из земље и региона.

Један од организатора кампа Богдан Станојевић рекао је да је данас почела прва смјена на кампу која је окупила више од 130 дјечака и дјевојчица од шест до 16 година и више од 20 тренера.

Он је истакао да је поносан што камп траје годинама и што су једини пројекат таквог вида који окупља дјецу у БиХ.

Станојевић је захвалио свима који су допринијели да се камп успјешно годинама одржава, те додао да су добили обећање да је у плану изградња спортске дворане која би им побољшала услове рада када је ријеч о временским неприликама.

Промотер кампа кошаркаш Ђорђе Гагић истакао је да трећу годину учествује на кампу, те додао да су овакви кампови идеални за усвајање нових знања.

„На камп долазе сјајна и вриједна дјеца која желе да науче и они из године у годину напредују. Ту су и тренери, љекари, све је на нивоу, а кошаркашки камп је значајан за дјецу како би расла и развијала се“, истакао је Гагић, који је у својој каријери прошао кроз репрезентативне кампове у категорији пионира, кадета, јуниора.

Тренер кошаркашког клуба из Дрвара Лука Батиница рекао је да девет година учествују на кампу, те да је повео 40 малишана који увијек са Јахорине понесу најљепше успомене.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић изјавио је новинарима да је Градска управа наставила традицију пружања подршке за одржавање овог али и сличних кампова, додајући да се овим кампом показује да није развијен само зимски туризам на Јахорини, него и спортски.

„Кошаркашки камп успјешно траје годинама и до сада је окупио 12.500 дјеце, што показује да оно што дуго траје, то и вриједи“, поручио је Ћосић, те захвалио организаторима који показују да се камп може организовати не само на нивоу Републике Српске, него да могу дочекати дјецу из цијелог свијета.

Директор Олимпијског центра „Јахорина“ Дејан Љевнаић рекао је да овај центар подржава камп и сличне пројекте који промовишу здравље, спорт и боравак у природи, те додао да су постали друштвено-одговорна фирма.

Власник хотела „Вучко“ на Јахорини Александар Провић задовољан је што камп траје 22. године јер Јахорина пружа услове за припрему, не само спортских кампова, него и припрему озбиљних спортских екипа.

Међународни кошаркашки камп „Граве три поена“, који се организује од 2002. године, окупио је до сада више од 12.500 дјеце из цијелог свијета.

На кампу су до сада учествовали промотери као што су Филип Петрушев, Саша Даниловић, Владе Дивац, Жарко Паспаљ, Мића Берић и многи други.

Камп, чији је организатор Кошаркашки клуб „Партизан ТС“ Бањалука, одржава се на теренима апартхотела „Вучко“ на Јахорини.

/Срна/

Фото: РТВИС