ПОЧИЊЕ ПОДЈЕЛА БЕСПЛАТНИХ СЈЕМЕНСКИХ ПАКЕТА ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА СА ПОДРУЧЈА ГРАДА

383

Подјела бесплатних сјеменских пакета индивидуалним пољопривредним произвођачима који су испунили услове раније расписаног јавног позива биће извршена у четвртак и петак, 11. и 12. априла, а помоћ у сјеменском материјалу добио је 371 пољопривредник са подручја града, саопштено је из Аграрног фонда града Источно Сарајево.

Подјела сјеменских пакета у општинама Трново и Источни Стари Град биће обављена сутра, а пакете је добило 86 индивидуалних пољипривредних произвођача из општине Трново и 10 пољопривредника из општине Источни Стари Град.

Подјела ће у петак бити извршена у општинама Пале, Соколац, Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево. За пољопривреднике у општини Источно Ново Сарајево подјела сјеменских пакета биће вршена и у понедјељак, 15. априла.

Пољопривредници који су остварили право на сјеменске пакете биће обавијештени о времену и локацији на којој ће подјела бити обављена.

Помоћ у сјеменском материјалу добило је 15 пољопривредника из општине Пале, 106 пољопривредника из општине Источно Ново Сарајево, 119 из општине Соколац и 35 индивидуалних пољопривредник произвођача из општине Источна Илиџа.

Сјеменски пакети садрже 20 килограма кромпира, два килограма лука, као и ситна сјемена.

Из Аграрног фонда града Источно Сарајево наглашавају да је циљ да се помогну мала домаћинства и да им се олакша набавка сјемена за прољећну сјетву.

Аграрни фонд града Источно Сарајево расписао је 20. марта јавни позив за додјелу сјеменских пакета за производњу на отвореном, за пољопривредне произвођаче на подручју Источног Сарајева.

Право на додјелу сјеменских пакета имали су пољопривредни произвођачи који намјеравају да се баве производњом поврћа на отвореном, а упутили су захтјев за ову врсту помоћи Аграрном фонду.