ПРВАЧИЋИМА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ УРУЧЕН ШКОЛСКИ ПРИБОР

216

У основним школама на подручју града Источно Сарајево данас су одржане приредбе поводом почетка нове школске године. Свим првачићима у основним школама у Источном Сарајеву уручени су комплети школског прибора, поклон града Источно Сарајево. Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић присуствовао је пригодном програму, који су, у знак добродошлице за 136 првачића, приредили ученици старијих разреда Основне школе „Свети Сава“ у Источном Новом Сарајеву.

Замјеник градоначелника Источног Сарајева Слободан Амовић присуствовао је свечансти у Основној школи „Соколац“, гдје је, у име Градске управе, упутио честитку првачићима свих градских општина, за које је обезбијеђен комплетан школски прибор. Он је изразио наду да ће број првачића у наредним годинама бити повећан, јер је, како је навео, то једини доказ доброг приступа и функционисања локалних заједница.

Предсједник скупштине града Источно Сарајево Бранко Короман, присуствовао је данас приредбама које су припремили ученици основних школа „Србија“ и „Пале“ у Палама, те у Основној школи „Мокро“ у Мокром.

Представници Градске управе Источно Сарајево посјетили су и остале основне школе на подрчју града. Они су, поводом почетка школске године, присуствовали свечаностима и у основним школама „Свети Сава“ у Трнову, те „Јован Дучић“ и „Петар Петровић Његош“ у Источној Илиџи.