ПРОМОВИСАН ПРОЈЕКАТ УРЕЂЕЊА ПЛАНИНАРСКОГ ДОМА „ЦРВЕНЕ СТИЈЕНЕ“ НА РОМАНИЈИ

222

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић изјавио је да је успјешно реализован још један пројекат јачања туристичке понуде у Источном Сарајеву, четврти у овој години, за који је у сарадњи са партнерима издвојено укупно 210.000 КМ.

„Након раније окончаних пројеката изградње једне од најдужих ферата у Републици Српској и БиХ – на планини Трескавица, укупне дужине 820 метара, инфраструктурног уређења туристичког комплекса Тврдимићи и опремања такозваног „малог дома“, те уређења нових пјешачких стаза на Јахорини дужине 16.250 метара, озваничили смо завршетак пројекта уређења планинарског дома „Црвене стијене“ на Романији“, објаснио је Ћосић.

Како је навео, у оквиру овог пројекта, вриједног 25.000 КМ, у сарадњи са Градском развојном агенцијом уређен је први спрат, као и поткровље дома које је било нефункционално, те је опремљено шест соба са 17 нових кревета са мадрацима.

„Потенцијали у области туризма су наша велика шанса за додатни развој града и цијеле Сарајевско-романијске регије и сигурно је да ћемо наставити у правцу ширења туристичке понуде и подизања њеног квалитета“, казао је Ћосић.

Према његовим ријечима, ова година је у области туризма била врло успјешна.

„Потрудићемо се да и наредне буду обиљежене што већим бројем туриста који долазе и враћају се у Источно Сарајево, јер дефинитивно имамо шта да им понудимо“, нагласио је Ћосић.

Директор Градске развојне агенције Младенка Пандуревић рекла је новинарима да су у овој агенцији осјетили потребу да капацитети Планинарског дома на Романији буду проширени након што је прије двије године отворена Виа ферата „Соколов пут“ у непосредној близини Планинарског дома „Црвене стијене“ и након што је Виа ферата добила велику популарност и рекордну посјећеност.

Она је навела да је у сарадњи са градом Источно Сарајево и соколачким Планинарским друштвом „Гласинац“ реализован пројекат вриједан 25.000 КМ који подразумијева опремање смјештајних капацитета у овом објекту.

Пандуревићева је рекла да је ово четврти пројекат из области туризма на подручју града Источно Сарајево, те прецизирала да је уређен први спрат планинарског дома на коме се налазе четири собе и поткровље на којем су двије собе, као и да је шест соба опремљено са 17 нових кревета.

Према њеним ријечима, Развојна агенција издвојила је сопствена средства за овај пројекат чији је циљ успостављање смјештајно-угоститељске понуде неопходне за одрживи туристички развој Сарајевско-романијске регије.