У ЧЕТИРИ СРЕДЊЕ ШКОЛЕ НА ПОДРУЧЈУ ГРАДА УПИСАНО НЕШТО ВИШЕ ОД 600 УЧЕНИКА ПРВОГ РАЗРЕДА

395

У четири средње школе на подручју града Источно Сарајево до сада је у први разред у школској 2021/2022. години уписано нешто више од 600 ученика у 26 одјељења.

Самостални стручни сарадник за односе са јавношћу у Градској управи Александра Берјан изјавила је Срни да упис траје, па се може очекивати да до званичног почетка школске године буде попуњено још неколико упражњених мјеста.

Она је истакла да је у Средњошколском центру „Василије Острошки“ на Сокоцу уписано 115 ученика и то у три одјељења Гимназије, те по једно одјељење економских и шумарских техничара. Остало је још неколико слободних мјеста у Гимназији и подручној школи у Хан Пијеску.

„У Средњошколском центру Пале до сада је уписано око 140 ученика првог разреда, што је за два одјељења мање од планираног. У паљанској Гимназији формирана су три одјељења, као и по једно одјељење на смјеровима техничар це-ен-це /CNC/ технологије, те грађевински и туристички техничар. Слободних мјеста остало је на смјеру кулинарски техничар и у трогодишњем комбинованом одјељењу за конобара и кувара“, истакла је Берјанова.

Према њеним ријечима, у Средњошколском центру „Источна Илиџа“ уписано је 184 ученика, односно свих осам одјељења, и то три одјељења Гимназије, два економских и царинских техничара, једно фармацеутских техничара, као и по једно комбиновано одјељење медицински техничар – зубностоматолошки техничар и музички сарадник – музички извођач.

„Број ученика у овој школи се повећава, а сваке године влада велико интересовање за скоро све образовне профиле“, додала је Берјанова.

Она је истакла да је у Средњој школи „28. јуни“ Источно Ново Сарајево уписано 168 ученика у седам одјељења, као што је и било планирано.

„На смјеру угоститељство и туризам формирана су три одјељења првог разреда. Уписано је и једно одјељење техничара информационих технологија, те по једно одјељење техничара рачунарства и програмирања, машинских техничара за компјутерско конструисање и једно одјељење трећег степена – аутоелектричар и аутомеханичар“, навела је Берјанова.

Берјанова је додала да средње школе на подручју Источног Сарајева похађа укупно око 2.200 ученика.

/Срна/