ШКОЛСКИ ПРИБОР СВИМ ПРВАЧИЋИМА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ

113

У основним школама на подручју Источног Сарајева данас су организоване свечаности поводом почетка нове школске године и дочека нове генерације првачића, а као и ранијих година, поводом поласка у школу, Градска управа Источно Сарајево је свим  првачићима обезбиједила симболичне комплете школског прибора, које су представници Градске управе подијелили у основним школама на подручју града.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић присуствовао је програму, који је као знак добродошлице за првачиће организован у Основној школи „Свети Сава“ у Источном Новом Сарајеву.

Ћосић је истакао да почетак септембра са собом донесе једну од најљепших обавеза за њега као родитеља, али и као градоначелника, а то је испраћај дјеце у још једну школску годину у којој ће да унапређују своје знање, стичу нова пријатељства и сазријевају као људи.

Он је изразио задовољство због овогодишњег повећања броја уписаних првачића, којих је укупно 675 на подручју града Источно Сарајево, што је за 110 више него прошле године.

„То показује да се овај град развија и да смо дефинитивно у широј регији препознати као средина која пружа оно што је потребно младим брачним паровима, односно људима са малом дјецом“, објаснио је Ћосић.

Он је пожелио срећан почетак нове школске године ученицима и њиховим родитељима, наставницима, професорима и свим другим радницима у нашим школама, који, како је истакао, раде изузетно важан посао за будућност Источног Сарајева и његових становника.

У Основној школи „Пале“ уписано је 110 првачића, у ОШ „Србија“ на Палама 66, а у ОШ „Мокро“ уписано је 30 првачића.

У соколачкој основној школи уписано је 118 првачића, што је чак 45 ученика више у односу на прошлу годину.

У ОШ „Свети Сава“ у Источном Новом Сарајеву уписана су 152 ђака првог разреда.

На подручју Источне Илиџе такође је повећан број првачића, те је у три основне школе у Источној Илиџи уписано 185 ученика првог разреда, у ОШ „Петар Петровић Његош“ уписана су 93 ученика првог разреда, у ОШ „Јован Дучић“ у Касиндолу уписан је 51 малишан, док је у ОШ „Алекса Шантић“ у Војковићима уписан 41 првачић.

У ОШ Свети Сава у Трнову у први разред уписано је 14 ученика, што је за осам ученика више у односу на прошлу школску годину.