ЋОСИЋ И ДОДИК О ПРОЈЕКТИМА ЧИЈА ЈЕ РЕАЛИЗАЦИЈА У ТОКУ И ПЛАНИРАНИМ ИНВЕСТИЦИЈАМА

54

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић састао се данас са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком са којим је разговарао о пројектима чија је реализација у току, али и о планираним инвестицијама у Источном Сарајеву.

Додик и Ћосић су, заједно са министром за научнотехнолошки развој и високо образовање Републике Српске Жељком Будимиром, обишли Ректорат и зграду Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву, чија је реконструкција у току, као и Меморијални комплекс у Парку Сунце, посвећен Србима цивилима страдалим у 20. вијеку, који је у изградњи.

Градоначелик је изразио захвалност предсједнику Српске за разумијевање онога што чини град Источно Сарајево и свих његових специфичности.

„Захвални смо предсједнику Републике Српске и Влади Српске за подршку пројектима које реализујемо, али и подршку инвестицијама у нашим градским општинама, истакао је Ћосић.

Он је нагласио да су сви кључни пројекти у овом граду реализовани уз помоћ Владе Републике Српске.

„Овд‌је данас имамо модеран град, који је огледало и веома значајна стратешка тачка Републике Српске“, навео је Ћосић.

Предсједник Републике Српске је казао да се ништа не може постићи без одрживе визије и наде, те да управо то овај град сврстава у урбане и предивне градове са доста доброг садржаја.

Додик је рекао да је прије 20 година било доста скептика који су сматрали да Источно Сарајево неће и не може толико да се изгради као што је то данас.

„Срби који су напустили Сарајево су јунаци стварања Републике Српске. Они нису хтјели да оду далеко, већ су заједно са институцијама Српске направили град на ледини“, рекао је Додик.