ЋОСИЋ И ЕГИЋ О БУДУЋИМ ПРОЈЕКТИМА И САРАДЊИ СА БОРАЧКОМ ПОПУЛАЦИЈОМ

80

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић разговарао је данас у просторијама Градске управе са министром рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Данијелом Егићем о програмима запошљавања, сарадњи са борачком популацијом и пројектима који би требало да буду реализовани у наредном периоду.

Састанку је присуствовао вршилац дужности директора Завода за запошљавање Српске Дамјан Шкипина који је са министром Егићем потписао јавни позив послодавцима и незапосленим лицима о кориштењу средстава по програмима запошљавња за ову годину.

Ћосић је рекао да Градска управа има континуирану сарадњу са шест општинских борачких организација у саставу града, као и регионалном борачком организацијом.

Градоначелник је истакао да су на данашњем састанку постигли и конкретан договор да Општинска борачка организација Пале код ресорног министарства конкурише са пројектом изградње споменика жртвама усташког злочина у Другом свјетском рату у Јеловицама.

„Тај пројекат је већ готов и мислим да је вријеме да се крене у прикупљање средстава и драго ми је што је министар изразио спремност да то подржи“, рекао је Ћосић.

Он је навео да ће и у општини Источно Ново Сарајево, на приједлог начелника Јована Катића и Борачке организације, у шта ће се укључити и град Источно Сарајево, градити централно спомен-обиљежје.

Ћосић је истакао да су са министром обишли и локацију изградње спомен-обиљежја посвећеног српским цивилима страдалим у 20. вијеку, што реализује Борачка организација, уз подршку Владе Републике Српске и Градске и Општинске управе, чија прва фаза изградње би требало да буде завршена у септембру.

„То је јединствено д‌јеловања министарства, Градске управе и општинских управа у саставу града Источно Сарајево“, рекао је Ћосић.

Градоначелник је подсјетио да Градска управа има годишњи грант од 200.000 КМ који је намијењен за све борце, а средства се распоређују путем општинских борачких организација.