ЋОСИЋ: ОПШТИНА СОКОЛАЦ СЕ ИЗДВАЈА ПО ЉУДСКИМ, ПРИРОДНИМ И ПРИВРЕДНИМ ПОТЕНЦИЈАЛИМА

409

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић рекао је данас на Сокоцу да је то веома значајна општина у саставу града, по површини највећа, и која се издваја по људским, природним и привредним потенцијалима.

Ћосић је поводом обиљежавања Дана и славе општине – Светог пророка Илије рекао да је Соколац општина која има изузетно развијену пољопривреду, дрвни сектор, а сједиште је и републичких институција, као што су Основни суд, Завод за форензику, Специјална болница за психијатрију, дирекција Јавног предузећа „Шуме Српске“ и једно од најуспјешнијих Шумских газдинстава у Српској „Романија“.

„И свим овим не би било могуће управљати да нема људи овог краја који су и у најтежим временима страдања и стварања Републике Српске највише допринијели, највише дали и по томе су јако упечатљиви“, рекао је градоначелник Источног Сарајева новинарима.

Ћосић је додао да не треба заборавити да су на Сокоцу постројене прве јединице полиције Републике Српске, тада МУП-а Српске Републике и не треба заборавити храброст људи овог краја.

„Зато можемо рећи да народ Романије и Сокоца са поносом слави своју крсну славу Светог громовника Илију и дан општине“, поручио је Ћосић.

Он је додао да је Источно Сарајево једини град у Српској који има седам својих крсних слава и седам својих дана, по чему је специфичан и што га издваја у односу на остале.

/Срна/