ЋОСИЋ: СЛАВА БИЛО КОЈЕ НАШЕ ОПШТИНЕ ЈЕ ПРАЗНИК И ЗА ГРАД ИСТОЧНО САРАЈЕВО

130

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић посјетио је синоћ општину Источни Стари Град гд‌је је разговарао са начелником Бојом Гашановићем, положио вијенац на Спомен-обиљежје српским борцима погинулим у Одбрамбено-отаџбинском рату и присуствовао свечаној сједници Скупштине општине поводом славе ове локалне заједнице – Светог великомученика Пантелејмона.

Он је уочи крсне славе честитао празник Светог Пантелејмона Гашановићу и свим становницима ове локалне заједнице.


„Кад било која општина у саставу Источног Сарајева слави крсну славу, онда је то празник и за наш град“, рекао је Ћосић новинарима.

Он је на Хреши посјетио локацију на којој је планирана изградња вишенамјенске сале за потребе општине Источни Стари Град која ће имати 80 сједишта, хол и тоалете, а укупна вриједност овог пројекта је 249.327 КМ.

„У Источном Старом Граду у току је и реконструкција објекта бивше основне школе у мјесту Булози у којем ће бити смјештен Центар за обуку ватрогасаца и спасилаца. Вриједност пројекта је 244.678 КМ са урачунатим ПДВ-ом и у потпуности је финансиран средствима града Источно Сарајево“, навео је Ћосић.

Он је потврдио подршку града реализацији инфраструктурних пројеката, не само у Источном Старом Граду, него и у другим општинама које чине град Источно Сарајево.

Према његовим ријечима, Источни Стари Град је општина са великом територијом, али са малим бројем становника, због чега убудуће треба посветити већу пажњу развоју ове рубне локалне заједнице која се налази на међуентитетској линији.

Ћосић је подсјетио да је у току изградња система расвјете од Булога до Пала, чија је вриједност око 350.000 КМ.

Он је изразио очекивање да ће Влада Републике Српске посредством ресорних ресорних министарстава наставити да пружа подршку и помоћ локалним заједницама на подручју града Источно Сарајево у интересу њихових становника, посебно младих.

Гашановић је захвалио Ћосићу за посјету и рекао да је за ову локалну заједницу велика част што је била у прилици да угости градоначелника Источног Сарајева, као и представнике братских општина – Жабљак, Чајетина и Пљевља.

Он је поздравио подршку града Источно Сарајево развоју Источног Старог Града и финансијску помоћи конкретним инфраструктурним пројектима.

/Срна/