АМБАСАДОР ВЕЛИКЕ БРИТАНИЈЕ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ: EYOF ШАЉЕ СНАЖНУ ПОРУКУ

957

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић разговарао је данас са амбасадором Велике Британије у БиХ Метјуом Филдом, који је истакао да је Европски омладински олимпијски фестивал /EYOF/фестивал младости, спорта и успјешности, што је слика која је потребна сваком граду и свакој земљи.
Вуковић је рекао да је Филд похвалио Источно Сарајево и Сарајево на организацији EYOF-а 2019, на којем Велика Британије учествује са 27 такмичара.

Вуковић је позвао Филда да током EYOF-а посјети борилишта и да присуствује манифестацији затварања у петак, 15. фебруара, испред Градске управе Источно Сарајево, гдје ће бити приређен незабораван догађај.

Он је додао да је са Филдом разговарао и о корупцији, изборном закону, као и о свим темама које се тичу градова Источно Сарајево и Сарајево и њихове сарадње.

„Надамо се да ћемо у наредном периоду рјешавати и оне теме које се тичу односа два града, као и оне на републичком нивоу, а које имају рефлексију на локални ниво“, навео је Вуковић.

Филд је честитао Вуковићу и његовом тиму на одличној организацији EYOF-а, истичући да је слоган „Два града, а један сан“ позитивна прича и да ће успјешна сарадња у оквируEYOF-а послати снажну поруку о два града и шире.

Он је изразио задовољство што ће бити у могућности да прати такмичења одличних спортиста и церемонију затварања EYOF-а.

Филд је додао да је разговарано и о другим стварима у којима Амбасада и Влада Велике Британије помажу, а то су битни реформски процеси који праве разлику у животима грађана.

Састанку су присуствовали и предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић и замјеник градоначелника Данко Вучетић.
/Срна/