АУДИЦИЈА ЗА ДЈЕЧИЈЕ МУЗИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ „РИТАМ ЕВРОПЕ“ 28. ЈАНУАРA

894

Аудиција за дјецу Сарајевско-романијске регије за највеће дјечије музичко такмичење „Ритам Европе“, које ће први пут бити организовано у Републици Српској, биће одржана 28. јануара у Источном Сарајеву.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић рекао је данас новинарима да ће ова музичка манифестација први пут бити одржана у Републици Српској, а да ће Источно Сарајево крајем маја или почетком јуна идуће године бити град домаћин финалног такмичења.

„Аудиција ће бити одржана у 12.00 часова у Културном центру Источно Ново Сарајево, а финално такмичење у дворани `Пеки` на Палама“, додао је Вуковић.

Он је навео да право учешћа на овом музичком такмичењу имају дјеца и млади од 12 до 20 година, као и да је град Источно Сарајево изразио жељу да на такмичењу представља Србију.

Према његовим ријечима, Међународно музичко такмичење „Ритам Европе“ одржава се већ 11 година уз подршку амбасадора бројних земаља ЕУ, Аустралије и Израела.

Вуковић је изразио завољство што је град добио прилику да сарађу са пројектом „Ритам Европе“ и што ће бити дио великог европског пројекта.

„Град посвећује велику пажњу култури, а ми у Градској управи имамо амбицију да учествујемо у што већем броју културних манифестација. Друга мисија је промоција града, а ова манифестација ће нам пружити прилику да промовишемо Источно Сарајево, не само на простору Републике Српске, већ и ЕУ“, истакао је Вуковић.

Он је позвао суграђане из свих шест општина Источног Сарајева, који имају афинитет за музику, плес и јавни наступ, да се пријаве на аудицију.

Директор програма „Ритам Европе“ Игор Карадаревић појаснио је да ће дјеца и млади из 15 градова и општина Републике Српске учествовати на такмичењу у Источном Сарајеву, као и да ће сваки град представљати неку од земаља Европе.

„Град Источно Сарајево изразио је жељу да представља Србију, али ће се на такмичењу пјевати и на шведском, данском, финском, хебрејском, грчком, њемачком и руском језику“, навео је Карадаревић.

Он је додао да ће будуће учеснике у наредних неколико мјесеци припремати тим стручњака из Београда који има вишегодишње искуство у припреми различитих шоу програма, а да ће аудиције бити одржане током јануара у градовима Републике Српске.

„Одушевљен сам професионализмом Источног Сарајева и жељом да се на европским телевизијама пренесе ово домаћинство“, навео је Карадаревић.

Он је пожелио срећу, успјех и велику гледаност такмичења у овом граду, те додао да ће медијски покровитељ бити Радио-телевизија Републике Српске.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић разговарао је данас са представницима манифестације „Ритам Европе“, те основних и средњих школа, културно-умјетничких друштава и плесних школа са подручја града о припремама за ово такмичење.

/Срна/