АУТОБУСКЕ ЛИНИЈЕ ПРЕМА ЈАХОРИНИ ОД 3. ЈАНУАРА ДО 15. АПРИЛА, БЕСПЛАТАН ПРЕВОЗ ЗА ДЈЕЦУ ИЗ ПРОГРАМА БЕСПЛАТНОГ СКИЈАЊА

1807

„Град Источно Сарајево суфинансираће аутобуске линије којима ће грађани Источног Сарајева од 3. јануара до 15. априла моћи да се превозу на Јахорину. Успостављене су двије аутoбуске линије; прва ће функционисати на релацији Аутобуска станица Источно Сарајево-Пале-Јахорина, а друга на релацији Аутобуска станица Соколац-Пале-Јахорина свакодневно у договореним терминима“, рекао је градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић и додао да ће обје линије бити комерцијалне и да ће њима моћи да се превозе сви заинтетесовани грађани.

„Овим аутобусима бесплатно ће се превозити дјеца која су обухваћена програмом бесплатног скијања на Јахорини, на основу спискова који су направљени у општинама“, појаснио је Вуковић и додао да је Град Источно Сарајево на овај начин испоштовао свој дио обавеза из уговора о бесплатном скијању дјеце на Јахорини, који је потписан у новембру у Административном центру Владе РС у Источном Сарајеву.

„Значајно је да поново имамо редовну аутобуску линију из Источног Сарајева према Јахорини током зимске сезоне, како због наших грађана, тако и због гостију из Сарајева и цијеле регије, који желе да дођу на Јахорину“, истакао је Вуковић.

Вуковић је нагласио да је Град Источно Сарајево помогао и успостављање аутобуске линије Крупац-Равна планина, што је важно због недавно отворене гондоле, али и развоја тог ски центра. Желимo да се равномјерно развија туризам на овом подручју, како саме Јахорине, тако и Равне планине, Tребевића, Романије и других дестинација“, каже Вуковић.

Вуковић је рекао да је ова година за Град Источно Сарајево била веома успјешна. „Након што смо „подвукли црту“, можемо обавијестити јавност да је иза нас успјешна пословна година, без дефицита и негативних показатеља, што је одраз одговорне пословне политике“, рекао је градоначелник.

Вуковић је честитао предстојеће празнике свим грађанима Источног Сарајева и пожелио им срећу и успјех у наредној години, посебно пожељевши добар пословни резултат туристичким радницима и туризму ове регије.

Директор Туристичке организације Игор Тошић позвао је грађане Источног Сарајева, који још нису одлучили гдје ће провести новогодишњу ноћ, да вечерас дођу на Јахорину и уживају у спектакуларном концерту Жељка Јокисимовића.

АУТОБУСКЕ ЛИНИЈЕ ПРЕМА ЈАХОРИНИ (ОД 3.ЈАНУАРА СВАКОДНЕВНО ДО 15. АПРИЛА)

АУТОБУСКА СТАНИЦА И.САРАЈЕВО-ПАЛЕ-ЈАХОРИНА

8,20 Аутобуска станица Источно Сарајево-9,10 Аутобус.станица Пале-Јахорина(хотел Јахорина)

повратак:

15,00 Јахорина(хотел Јахорина)-Аутобуска станица Пале-Аутобуска станица И.Сарајево(терминал)

 

 АУТОБУСКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ-ПАЛЕ-ЈАХОРИНА

7,30 Аутобуска станица Соколац-8,15 Аутобуска станица Пале-Јахорина(хотел Јахорина)

повратак:

15,00 Јахорина(хотел Јахорина)-Аутобуска станица Пале-Аутобуска станица Соколац

Комерцијалне цијене карата на релацији:

И.Сарајево-Јахорина 6 КМ, повратна карта 10 КМ
Пале-Јахорина 3,50 КМ, повратна карта 6 КМ
Соколац-Јахорина 7 КМ, повратна карта 11 КМ

Право на бесплатан превоз имају дјеца- учесници програма бесплатног скијања на Јахорини, на основу спискова који су одређени у општинама.

 

Аутобуска линија Крупац-Равна планинa:

Крупац-Пале : 7,30, 9,15, 12,30, 14,40 часова

Пале-Крупац: 10,00; 10,20; 13,50;16,30 часова

Пале-Равна планина: 8,35; 9,45; 13,30; 15,30 часова

Равна планинаПале: 8,55; 10,05; 13,40; 16,10 часова

Линија је комерцијалног типа.