БИЦИКЛИСТИЧКА ТРКА „КРОЗ СРБИЈУ“ СТАРТУЈЕ 5.ЈУНА ИЗ ИСТОЧНОГ САРАЈЕВА

1130

Међународна бициклистичка трка “Кроз Србију” стартоваће 5. јуна из Источног Сарајева, рекао је Срни градоначелник Ненад Вуковић.

Вуковић је навео да ће у каравану бити око 300 бициклиста који ће неколико дана боравити на подручју Источног Сарајева и Јахорине, те оцијенио да ће организација овог догађаја имати вишеструке позитивне ефекте за регију.

“Очекујемо да са нама у партнерство уђу и друге институције. Већ смо добили подршку од Олимпијског центра `Јахорина` и предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика”, истакао је Вуковић поводом предстојеће 59. Међународне бициклистичке трке.

Он је додао да очекује и помоћ Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске, партнерство са општином Пале и другим општинама из састава града, јер је овом етапом предвиђена вожња са Јахорине до Пала, а од Пала до Прибоја, гдје је циљ друге етапе.

“Овако важан догађај у складу је са нашом намјером да се више бавимо промоцијом љетних садржаја на Јахорини и цијелог Источног Сарајева. Трка нам много доноси са аспекта спорта, туризма и маркетинга. Ово је један од најбољих начина да привучемо нове туристе”, сматра Вуковић.

Вуковић је захвалио бициклистичким савезима Републике Српске и Србије што су у оквиру ове трке иницирали разговор са представницима града Источно Сарајево у вези са стартом и првом етапом такмичења, која је уједно и најатрактивнија.

Он је подсјетио да је општина Пале прије неколико година била домаћин трке, тако да су се већ показали као добри домаћини.

Овогодишња 59. трка под називом “Кроз Србију” вози се од 5. до 9. јуна и учествоваће више од 30 земаља.

 

 

/Срна/