ДОБРА САРАДЊА ГРАДСКИХ ВЛАСТИ И ПОЛИЦИЈЕ, ЗАЈЕДНИЧКИ ПРОЈЕКТИ С ЦИЉЕМ ПОБОЉШАЊА БЕЗБЈЕДНОСТИ ГРАЂАНА

1325

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић рекао је, након састанка са новим начелником Полицијске управе Источно Сарајево Бранимиром Шеховцем и његовим сарадницима, да је поносан што је Град Источно Сарајево „вођа“ пројекта „За безбједније Источно Сарајево“, који подразумијева успостављање система видео – надзора у свих шест градских општина, што су подржали и начелници општина.

„У току су тендерске процедуре за реализацију овог пројекта који ће бити од велике помоћи Полицијској управи Источно Сарајево, како у превентивном дјеловању, тако и приликом откривања евентуалних кривичних дјела“, истакао је Вуковић.

Вуковић је рекао да је било ријечи и о туризму, једној од главних привредних грана у Источном Сарајеву. „Радује ме што у Полицијској управи и МУП-у РС размишљају о унапређењу  и побољшању дјеловања  припадника полиције на Јахорини и Требевићу, као главним туристичким дестинацијама на овом подручју“,  нагласио је Вуковић, изражавајући наду да ће припадници ПУ Источно Сарајево успјешно одговорити свим изазовима који буду пред њима.

Начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац рекао је да је на данашњем састанку разговарано о пројектима из области безбједности који се реализују на подручју града, нарочито о сарадњи полиције и градске власти кад је ријеч о инсталисању система видео – надзора.

„Добили смо подршку представника Града Источно Сарајево и надамо се да ће наша сарадња у наредном периоду бити још боља“, рекао је Шеховац.

Шеховац каже да видео – надзор првенствено има превентивну улогу, те да ће камере бити инсталисане на школе, вртиће, улице, тргове и шеталишта, као и на све улазе и излазе из града.

„То ће се позитивно одразити на укупно стање безбједности, првентивно, али и у случајевима када ће систем видео – надзора бити коришћен приликом откривања починилаца кривичних дјела“, истакао је Шеховац, додајући да ће се и сами грађани осјећати сигурније.

Шеховац је тренутно стање безбједности у Источном Сарајеву оцијенио задовољавајућим.

Састанку су присуствовали предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић и начелник општине Соколац Милован Бјелица.

Бјелица је рекао да је најважније да су представници власти и полиције на истом задатку, односно, да раде у интересу грађана.

„Систем видео – надзора побољшаће безбједносну ситуацију и у општини Соколац, у насељеном подручју наше општине  највећи  дио посла већ је завршен. У сарадњи са М-телом већ смо поставили оптичке каблова, а ускоро би требало да буду инсталисане и камере“, каже Бјелица.