ДОДИК И ВУКОВИЋ О ОБИЉЕЖАВАЊУ ГОДИШЊИЦЕ ЕГЗОДУСА САРАЈЕВСКИХ СРБА

1130

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик разговарао је данас у Источном Сарајеву са градоначелником Источног Сарајева Ненадом Вуковићем о обиљежавању 23 године од егзодуса Срба из Сарајева.

Додик и Вуковић су оцијенили да је то био један од најпотреснијих догађаја у историји Републике Српске, јер су Срби из Сарајева, након неколико тешких година и одбране својих кућа у одбрамбено-отаџбинском рату, били принућени да напусте своја вјековна огњишта, не желећи да наставе живот са онима који их нису прихватали ни онда, као што их не прихватају ни данас након 23 године од егзодуса.

У прилог тој тврдњи, констатовано је на састанку, говори и тренутно стање у Федерацији БиХ, у којој су Срби и 23 године након рата практично грађани другог реда, саопштено је из кабинета предсједавајућег и српског члана Предсједништва БиХ.

Саговорници су истакли да је то био изузетно тежак тренутак за 120.000 сарајевски Срба, али да се треба поштовати одлука тих људи, који су и на тај начин показали колико вјерују у Републику Српску и слободу која је остварена.

Централно обиљежавање 23 године егзодуса сарајевских Срба биће организовано сутра на Сокоцу и Палама.

 

/Срна/