ЏУДИСТКИЊА ЈЕЛЕНА АРНАУТОВИЋ – СПОРТИСТА ГРАДА ИСТОЧНО САРАЈЕВО ЗА 2019. ГОДИНУ

845

Најбољи спортиста града Источно Сарајево за 2019. годину је Јелена Арнаутовић из Џудо клуба „Романија“ Пале, освајач златне медаље на Првенству Балкана за сениоре одржаном прошле године у Албанији.  Осим балканског злата, освојила је златну медаљу на Првенству Републике Српске за сениоре, сребро на Првенству БиХ за сенире, два пета мјеста на европским куповима и  заузела 28.мјесто на европској листи за прошлу годину.

Јелена је захвалила граду Источно Сарајево, општини Пале, клубу и тренеру Дражену Суботићу за подршку коју су јој пружили .“Актуелна ситуација мало је омела тренинге, припреме и такмичења, али ћу дати све од себе да ускоро постигнемо још боље резултате и достигнемо свјетски нови“, поручила је Јелена.

За најбољи спортски клуб, трећу годину заредом, изабран је Џудо клуб „Фамос“ из Источне Илиџе. Тренер Жељко Шиљеговић рекао је да ово признање представља велики подстицај за све спортисте, па и ЏК „Фамос“, који је у прошлој години, у укупном пласману, био најбољи џудо клуб Републике Српске, док на нивоу Босне и Херцеговине заузима високу позицију-иза сарајевске „Босне“.

„Град Источно Сарајево је већ постао препознатљив по спортистима и добрим спортским резултатима, а џудо клубови из овог града дају чак 90 одсто такмичара у репрезентацију Републике Српске.За наше резултате заслуге имају и Град Источно Сарајево и општина, који нам пружају значајну подршку“, рекао је Шиљеговић.

Најбољи спортски радник града Источно Сарајево , Дејан Јеркић, из Џиу Џицу клуба „Јахорина“ Пале захвалио је Граду Источно Сарајево за признање које, како је истакао, предстваља велику част за клуб који постоји непуне четири године.

„За ово признање заслужни су сви тренери и управа клуба, а ово је значајна, заједничка награда свих нас. Наставићемо тако и даље“, рекао је Јеркић, додајући да ће, након љетне паузе која предстоји, бити настављени тренинзи, припреме и упис нових чланова.

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић рекао је да је данашња свечаност знак захвалности и подршке за спортисте и спортске клубове који својим успјесима афирмишу и на најбољи начин промовишу Источно Сарајево.

„Видјели смо да спортисти и спортски клубови, без обзира на пандемију, вриједно раде и вјерују да ће ускоро имати могућност да постигну нове велике резултате. Данашња свечаност начин је да им захвалимо за уложени труд, те да их афирмишемо бар дијелом колико они афирмишу и промовишу наш град“, рекао је Лучић.

Лучић је истакао да су за велике успјехе потребни велики рад, упорност и истрајност.

„Сигуран сам да ћемо са спортским радницима успјешно сарађивати и у будућности , а Град Источно Сарајево ће настојати да издваја средства за побољшање спортске инфрастуктуре и рад спортских клубова. С тим у вези, надамо се да ћемо убрзо превазићи проблеме изазване вирусом корона, да ће се спортски клубови вратити редовном начину рада, те да ће нас ускоро обрадовати новим успјесима“, нагласио је Лучић, позивајући представнике медијских кућа да што више прате активности и рад спортиста и спортских клубова, којима је, како је рекао, осим подршке локалне заједнице, неопходна и медијска подршка.

Савјет за спорт града Источно Сарајево, на основу приједлога који су стигли из шест градских општина, за најуспјешнијег тренера изабрао је Љубишу Мајдова из Џудо клуба „Рандори“ Источно Ново Сарајево.

Мајдов је прошле године изабран и за најбољег спортског тренера Републике Српске у избору „Гласа Српске“, а данашњу награду преузео је његов син Стефан, који је рекао да, и поред великих међународних признања, награда која долази из града у којем живите, из локалне заједнице којој припадате, највише значи.

Удружење за дјецу и омладину са посебним потребама „Сунце“ са Пала и ове године је избарано за најуспјешније у Источном Сарајеву.

У категорији најуспјешнијег спортисте лица са посебама жири је наградио Сњежану Џиду из Удружења за помоћ лицима са посебним потребама „Подршка““ Соколац и Милу Елез чланицу „Сунца“ са Пала.

За перспективне спортисте града Источно Сарајево за 2019. годину изабрани су: Лука Кезуновић (АК Гласинац), Виктор Милић (Кик бокс клуб Куле), Милорад Кезуновић (ЏК Фамос), Лана Ерић (ЏК Рандори), Лара Шкипина (Смучарски клуб Романија).

Због актуелне епидемиолошке ситуације, манифестацији су присуствовали само изабрани спортисти, тренери и представници најуспјешнијег спортског колектива.