ГРАД ФИНАНСИРА СПЕЦИЈАЛИЗАЦИЈЕ И СУПСПЕЦИЈАЛИЗАЦИЈЕ ЉЕКАРИМА ИЗ БОЛНИЦЕ „СРБИЈА“

702

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић потписао је данас уговор о рефундацији трошкова специјализације, односно, супспецијализације за три љекара из Болнице „Србија“ у Источном Сарајеву, у укупном износу од 11.300 КМ.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић изјавио је након потписивања уговора да је ово редовна активност града и већ други пут од децембра 2019. године да се потписују уговори о рефундацији трошкова Болници „Србија“ за специјализацију, односно супспецијализацију њених кадрова.

„Овим чином желимо да подстакнемо и све друге институције – од локалних заједница, општина на подручју града Источно Сарајево и цијеле регије која гравитира овој здравственој установи, као и све друге институције система да помогну болници како би љекари стекли адекватна знања и звања која су нам неопходна када је у питању здравство на подручју Источног Сарајева“, рекао је Вуковић новинарима.

Најављујући да ће до краја године, такође у договору са менаџментом Болнице „Србија“, бити потписан нови уговор о суфинансирању специјализаната, Вуковић је додао да је обавеза свих да здравствени систем и становници Источног Сарајева и регије имају довољно обучених и способних љекара.

Директор Болнице „Србија“ Небојша Шешлија констатовао је да је ово наставак сарадње града и болнице на значајном пројекту кадровског јачања ове здравствене установе.

„У 2019/2020. години имамо 14 нових специјализаната и три доктора који су на супспецијализацији“, прецизирао је Шешлија, који је упутио апел начелницима општина да издвоје одређена финансијска средства и помогну покривање трошкова специјализације бар за љекаре које долазе из њихове локалне заједнице.

Поручивши да је Болница „Србија“ један је од стубова развоја града Источно Сарајево, Шешлија је додао да менаџмент плански додјељује специјализације и супспецијализације.

Градска управа обавезала се да ће у трајању од једне године финансирати трошкове специјализације из области ортопедске хирургије и трауматологије за Оливера Елеза, специјализацију из области ендокринологије за Милицу Шупић и супспецијализацију из области ендокринологије за Адријану Милидраг-Кошарац.

Елез је истакао да је ријеч о значајној и добродошлој помоћи за његово и стручно усавршавање његових колегиница.

/Срна/