ГРАД ИСТОЧНО САРАЈЕВО ОБИЉЕЖАВА ДАН ПОБЈЕДЕ НАД ФАШИЗМОМ, ВЕЧЕРАС ВАТРОМЕТ ИЗНАД ЗГРАДЕ ГРАДСКЕ УПРАВЕ

1443

Град Источно Сарајево, у сарадњи са Амбасадом Руске Федерације у БиХ, Борачком организацијом Сарајевско-романијске регије и СУБНОР-ом, обиљежава 9. Мај – Дан побједе над фашизмом.

Руководство Градске управе Источно Сарајево и представници Амбасаде Руске Федерације у БиХ положили су вијенце на Спомен – костурницу у Парку бораца Романије на Сокоцу, на којој су исписана имена 969 партизанских бораца погинулих на подручју општине Соколац у Другом свјетском рату.

„Град Источно Сарајево обиљежава ове године Дан побједе над фашизмом, у сарадњи са војним аташеом Амбасаде Руске Федерације у БиХ, уз помоћ Борачке организације РС и СУБНОР-а општина Соколац и Пале. Представници Градске управе одали су почаст борцима НОР-а који су се борили против фашизма и то у свим градским општинама у којима постоје спомен обиљежја из Другог свјетског рата“, рекао је градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић, додајући да су делегације Града Источно Сарајево положиле вијенце и на споменике народним херојима Милану Симовићу у Палама и Алекси Бојовићу у Касиндолу, у Источној Илиџи.

„Руководство Града Источно Сарајево договара са представницима Амбасаде Руске Федерације у БиХ учешће нашег града у ‘Маршу бесмртног пука’, како се то ради у многим градовима, чиме се обиљежава Дан повједе над фашизмом широм Европе и свијета. Желимо да се прикључимо тој акцији и потрудићемо се да 9. маја сљедеће године и на тај начин обиљежимо 9. мај у Источном Сарајеву“, рекао је Вуковић.

Поводом 9. маја – Дана побједе над фашизмом, вечерас у 21 час биће приређен ватромет изнад зграде Градске управе Источно Сарајево.