ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОСЈЕТИО РЕКТОРАТ УНИВЕРЗИТЕТА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ-СКУПШТИНА ГРАДА ПРОТИВИ СЕ ИЗМИЈЕШТАЊУ ФАКУЛТЕТА И СТУДИЈСКИХ ПРОГРАМА

1582

ГрадоначелникИсточног Сарајева Ненад Вуковић посјетио је Универзитет у Источном Сарајеву, гдје је са руководством Универзитета разговарао о бројним актуелним темама.

Вуковић је изразио подршку руководству Универзитета истичући да, као јавна високошолска установа, има стратешки интерес за Источно Сарајево.

Према ријечима градоначелника, Град је спреман помоћи и пружити подршку у рјешавању свих актуелних проблема са којима се Универзитет суочава.

Вуковић је са руководством Универзитета разговарао и о иницијативи општине Милићи да се у тој општини оснује одсјек Електротехничког факултета, чему су се успротивили одборници Скупштине града Источно Сарајево. Скупштина града задужила је градоначелника да, с тим у вези, обави разговоре са представницима Универзитета и пренесе противљење и једногласан став свих градских одборника.

Иницијатива општине Милићи и евентуалне активности у том правцу, супротне су Закључку Скупштине града Источно Сарајево са четврте редовне сједнице којим се инсистирало од Универзитета да не дозволи измијештање било којег факултета или студијског програма ван општина града Источно Сарајево, ако и да се размотри могућност враћања одређених факултета и смјерова у оквире града Источно Сарајево.

Представници Универзитета у Источном Сарајеву на челу са вршиоцем дужности ректора проф. др Стевом Пашалићем истакли су да је веома важна подршка Града у функционисању овог јавног Универзитета.

Састанку су присуствовали проректор за културу, умјетност и спорт проф. мр Сандра Ивановић, проректор за међународну сарадњу и осигурање квалитета проф. др Дејан Бокоњић, проректор за људске и материјалне ресурсе проф. др Перица Гојковић, декан Електротехничког факултета проф. др Зоран Љубоје и продекан за научноистраживачку дјелатност и предузетништво на Електротехничком факултету доц. др Данијел Мијић.

 

 

ues.rs.ba/ gradistocnosarajevo.net