ГРАДОНАЧЕЛНИК ВУКОВИЋ ОТВОРИО МИНИ – БАСКЕТ ЛИГУ ПОВОДОМ СЛАВЕ ГРАДА

494

Градоначленик Источног Сарајева Ненад Вуковић је данас поводом славе града – Светог Петра Дабробосанског свечано отворио Трећу мини-баскет лигу Источног Сарајева.

На турниру у дворани у Војковићима учествују кошаркашке екипе „Игмана“ који је домаћин, „Партизана“ Пале, „Славије“ и „ББИ“ из федералног Сарајева.

Мини-баскет лига је за дјецу узраста од 2007. годишта и млађи.

Вуковић је подсјетио да се већ три године одржава мини-баскет лига Источног Сарајева, која се најчешће реализује уз славске свечаности града, али се то ове године чини у скромнијем формату због вируса корона.

Он је навео да ће у наредних неколико викенда бити организовани турнири мини-баскет лиге, чији је технички организатор клуб „Игман, а у октобру очекује да организацију турнира у дворани „Пеки“ на Палама, али и да се одигра мини-лига на подручју општине Соколац.

Вуковић је изразио задовољство што су у питању млађе категорије када је ријеч о кошарци на подручју Сарајевско-романијске регије и града Источног Сарајева, те је захвалио организатору Удружењу „Рефлекс“ што је окупио младе спортисте.

Представник „Рефлекса“ Жељко Крунић, који је организатор Треће мини-баскет лиге Источног Сарајева, напоменуо је да су турнири требало да почну у марту, али да је због епидемије први кренуо тек данас.

„У наредном периоду је предвиђено да и друге општине са подручја града Источно Сарајево буду домаћини турнира, а да почетком фебруара или на прољеће буде одржан финални турнир“, рекао је Крунић.

Спортски догађај одржава се уз све прописане хигијенско-епидемиолошке мјере и без присуства публике.

Градоначелник Вуковић је као поклон подијелио свим учесницима мини-баскет лиге мајице са грбом Источног Сарајева.

/Срна/