ГРАДУ ИСТОЧНО САРАЈЕВО ПЛАКЕТА „ЛУТ ФЕСТА“

986

Предсједнику Скупштине града Источно Сарајево Мирославу Лучићу уручена је плакета „Анима у срцу“ за помоћ Града Источно Сарајево у реализацији јубиларног, 20. међународног фестивала професионалних луткарских позоришта за дјецу „Лутфест“.

Лучић је, у име града домаћина, поздравио присутне, госте и учеснике фестивала, нагласивши да Градска управа Источно Сарајево радо помаже организацију ове манифестације. „Лут фест представља један од најзначајнијих културних догађаја у Источном Сарајеву, првенстено због тога што је намијењен младима и дјеци, код којих треба да развијамо љубав према култури и умјетности“, рекао је Лучић.

„Лутфест“ је синоћ свечано отворен у Културном центру Источно Ново Сарајево музичко-луткарском представом „Џумбус“ у извођењу Позоришта „Верк 89“ из Аустрије.

На овогодишњем фестивалу учествоваће 15 позоришта из Србије, Републике Српске, Федерације БиХ, Хрватске, Бугарске, Италије, Аустрије, Естоније и Белгије.

Програми овогодишњег фестивала биће реализовани у 10 градова и општина Српске.

Фестивал суфинансирају Град Источно Сарајево, општине Источна Илиџа, Источно Ново Сарајево и Пале, као и Амбасада Аустрије у БиХ.

Спонзор фестивала је и Туристичка организација Јахорина-Град Источно Сарајево.