ИСТОЧНО САРАЈЕВО: ПОЧИЊУ ПРИПРЕМЕ ЗА „РИТАМ ЕВРОПЕ“

2338

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић разговараће сутра са представницима „Ритма Европе“, те представницима основних, средњих школа, културно-умјетничких друштава и плесних школа са подручја града о припремама за највеће дјечије музичко такмичење које ће сљедеће године бити одржано у Источном Сарајеву.

Састанак  ће бити одржан у просторијама Градске управе, у сриједу, 25.12.2019. године, с почетком у 13 часова. Изјаве за медије предвиђене су у 14 часова.

Међународно музичко такмичење „Ритам Европе“ одржава се већ 11 година уз подршку  амбасадора бројних земаља ЕУ, Аустралије и Израела.

Ова музичка манифестација први пут ће бити одржана у Републици Српској, а Источно Сарајево ће, крајем маја или почетком јуна идуће године, бити град домаћин финалног такмичења.

Право учешћа на овој музичкој смотри имају дјеца и омладина од 12 до 20 година. Њих ће, у наредних неколико мјесеци, припремати тим стручњака из Београда, који има вишегодишње искуство у припреми различитих шоу програма. Аудиције ће бити одржане током јануара сљедеће године у градовима Републике Српске.