„ЈАХОРИНА УЛТРА ТРЕЈЛ“ ОКУПИО 479 ТАКМИЧАРА ИЗ 29 ЗЕМАЉА, ПОКРОВИТЕЉ ТАКМИЧЕЊА-ГРАДОНАЧЕЛНИК ИСТОЧНОГ САРАЈЕВА

1205

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић, у име Града Источно Сарајево, био је покровитељ овогодишњег такмичења Јахорина Ултра трејл, које је протеклог викенда одржано на стазама у природи на подручју Источног Сарајева.

„Сматрамо да овај догађај спаја туризам и спорт, али и све оно што је важно као развојна шанса на подручју нашег града. Ултратрејл такмичењем повезују се наши капацитети на Јахорини, као главној туристичкој дестинацији, са Требевићем, Равном планином и Романијом. Овај догађај спојио је четири планине које су развојна шанса града Источно Сарајево“, рекао је раније Вуковић, на прес конференцији на којој је најављено ово такмичење.

Овогодишњи „Јахорина ултра трејл“ окупио је 479 учесника из 29 земаља који су се такмичили у тркама дугим 14, 34, 70 и 102 километра, а најбољи у најзахтјевнијој ултра трци, дугој 102 километра, били су Милуша Бошковић из Црне Горе у женској и Калојан Чанев из Бугарске у мушкој конкуренцији.

Из „Јахорина ултра трејла“ саопштили су да су тркачи истакли одлично обиљежене стазе, на којима су имали прилику видјети разноврсне садржаје попут Новакове пећине, ускотрачне пруге, извор и кањон Миљацке, гребен Требевића, те олимпијску боб стазу.

„Уредили смо и маркирали за дневно и ноћно трчање 130 километара стаза које пролазе најљепшим дијеловима Сарајевско-романијске регије и повезују Јахорину с Равном планином, Романијом и Требевићем“, наводи се у саопштењу и додаје да је ово до сада најмасовније издање такмичења.

Посебна захвалност упућена је специјалном партнеру такмичења Олимпијском комитету БиХ, домаћину и партнеру Олимпијском центру Јахорина, Туристичкој организацији Источно Сарајево, градоначелнику Источног Сарајева, општини Пале, Републичкој управи Цивилне заштите и Оружаним снагама БиХ.