ЛУЧИЋ: ЧАСТ НАМ ЈЕ ШТО ЈЕ ИСТОЧНО САРАЈЕВО ДОМАЋИН ПРВЕ ЕТАПЕ „ТРКЕ КРОЗ СРБИЈУ“

1189

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић изразио је задовољство чињеницом да  је град Источно Сарајево један од органзатора и домаћин прве етапе, односно, старта овогодишње, 59. међународне, бициклистичке „Трке кроз Србију“.

„Велика нам је част што традиционалана ‘Трка кроз Србију’ ове године полази баш из нашег града. То је добра прилика и за промоцију Источног Сарајева и свих потенцијала које имамо“, рекао је Лучић, гостујући у Јутарњем програму ИС-радија, и додао да Источно Сарајево има много туристичких  потенцијала и спортских капацитета које треба на различите начине промовисати.

„Радује нас чињеница да Влада Србије и Влада Републике Српске имају добру сарадњу, у оквиру које сарађују и бициклистички савези, а што је изродило и овакав догађај у Источном Сарајеву. Ово није само спортски, него дијелом и политички и економски  догађај“, рекао је Лучић.

Лучић је истакао да се туристички потенцијали, првенствено Јахорина, промовишу на начин да  буду у функцији током цијеле године.

„Сви заједно настојимо да обезбиједимо  добре услове за промоцију и развој туризма у нашем граду, да обезбиједимо присуство туриста током цијеле године и чини ми се да полако и успијевамо и томе. Тај тренд присутан је у цијелом свијету, кад је ријеч о развоју туризма, и сматрам да и ми треба да наставимо активности у том правцу “, истакао је Лучић.

Лучић је рекао да је за наш град значајно то што ће, захваљујући  ‘Трци кроз Србију’, у којој учествује више од 150 бициклиста из 20 држава, те велики тимови који прате бицилисте, тих дана у нашем граду боравити више од  400 гостију из различитих земаља свијета.

Лучић је позвао грађане Источног Сарајева да у понедјељак и уторак, 29. и 30. јула, присуствују ревијални догађајима, отварању и почетној  етапи Трке кроз Србију, која стартује  испред зграде Градске управе Истоно Сарајево. О тачним сатницама грађани ће бити благовремено обавијештени.