ЛУЧИЋ И ВУЧЕТИЋ НА ОБИЉЕЖАВАЊУ ДАНА ПОЉОПРИВРЕДНОГ ФАКУЛТЕТА

919

Промоцијом 33 дипломирана инжењера пољопривреде, 15 инжењере шумарства и два магистра пољопривреде, данас је свечано обељежен Дан Пољопривредног факултета Универзитета у Источном Сарајеву. Обиљежавању 79. годишњице Пољопривредног факултета и 25 година рада у оквиру Универзитета у Источном Сарајеву, присуствовали су предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић и замјеник градоначелника Данко Вучетић.

Лучић је, обраћајући се присутнима, истакао да Градска управа и Пољопривредни факултет у Источном Сарајеву годинама имају врло успјешну и плодотворну сарадњу, захваљујући којој су реализоване одређене активности и организовани бројни научни скупови.

„Град Источно Сарајево, у оквиру својих надлежности, подржава Пољопривредни факултет у различитим активностима и на различите начине. Посебно истичем дугогодишњу подршку Међународном пољопривредном симпозијуму ‘Агросим’, чију организацију помажемо од самог почетка, од прве године када је тај значајан научни скуп почео да се одржава у Источном Сарајеву“, рекао је Лучић.

Лучић је нагласио да представници Градске управе Источног Сарајева схватају значај пољопривреде и руралног развоја, те да је, с циљем побољшања услова у тој области и подршке пољопривредним произвођачима, основан и Аграрни фонд Источног Сарајева.

„Надамо се да ће научна сазнања и искуство које има Пољопривредни факултет помоћи и градском Аграрном фонду да унаприједи своје дјеловање. Желимо и да знање које стекну студенти овог факултета допринесе побољшању услова у области пољопривредне производње“, рекао је Лучић.

Лучић је честитао годишњицу факултета, а ижењерима и магистрима који су данас промовисани, пожелио је много среће и пословних успјеха.