ЛУЧИЋ: НАУЧНА ЗНАЊА, ИДЕЈЕ И ИСКУСТВА ПРИМИЈЕНИТИ У ПРАКСИ

1430

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић обратио се данас учесницима међународног научно-стручног симпозијума „Инфотех-Јахорина 2018“, који је окупио научнике, инжењере, истраживаче и студенте који се баве информационим технологијама и њиховом примјеном.

Лучић је изразио задовољство успјешном организацијом и великим бројем учесника симпозијума „Инфотех-Јахорина 2018“, наглашавајући да је успјех Електротехничког факултета Универзитета у Источном Сарајеву, као и оваквих манифестација, опште, успјех свих нас.

„Сви факултети у оквиру Унивезитета у Источном Сарајеву за нас су једнако важни, јер доприносе развоју и јачању нашег града и друштва у цјелини. Електротехнички факултет заузима значајно мјесто, због завидног рејтинга који је достигао и чињенице да продукује кадрове који су цијењени и веома тражени на тржишту рада“, рекао је Лучић.

„Било би веома значајно да идеје, знања и искуства која се пренесу и размијене на овом научно-стручном скупу нађу своју примјену у реалном сектору, у привреди, како бисмо имали конкретне примјере и користи у пракси. Повезивање са реалним сектором и конкретна примјена ових знања у пракси-то би требало да буде мисија и задатак оваквих скупова“, поручио је Лучић.

На овогодишњем скупу радове ће изложити 320 аутора из девет земаља. Теме симпозијума су информационе технологије и њихова примјена у електроници, аутоматским системима, електроенергетици и сличним областима важним за овај регион.
Организатор скупа је Електротехнички факултет Универзитета у Источном Сарајеву.

Суорганизатори скупа су Електротехнички факултет Универзитета у Бањалуци, Електротехнички факултет Универзитета у Београду, Електронски факултет Универзитета у Нишу, Факултет техничких наука Универзитета у Новом Саду и Алумни асоцијација инжењера електротехнике Источно Сарајево.