ЛУЧИЋ ОСУДИО НАПАД НА ХРАМ СВЕТОГ САВЕ У БЛАЖУЈУ

923

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић најоштрије је осудио напад на Храм Светог Саве у Блажују, истичући да је, због оваквих инцидената, повећана узнемиреност малобројних парохијана којих је из дана у дан све мање на својим вјековним огњиштима.

„У дане када би се свака православна душа требала да се радује Христовом рођењу и Српској новој години, опет смо нажалост, у ситуацији да страхујемо за своје богомоље, гробља и наше малобројне сународнике који осташе на својим вјековним огњиштима послије потписивања Дејтонског споразума“, истакао је Лучић у саопштењу.

Лучић додаје да оваква злодјела, ко зна који пут, доказују да су Срби били у праву када су напустили свој одбрањени град, јер је очигледно да ни након двадесет и четири године од егзодуса сарајевских Срба нема гаранције за њихову безбједност.

„Иако смо напустили свој родни град, нисмо се одрекли своје прошлости нити својих светиња и наше браће који остадоше у својим домовима. Зато, најоштрије осуђујемо напад на храм Светог Саве у Блажују и захтијевамо од надлежних институција да предузму мјере на разоткривању починилаца овог вандалског дјела, а од политичких представника да се јасно ограде од оваквих недјела и осуде их јер она не доприносе процесу помирења, напротив враћају песимизам и сумњу да је суживот уопште могућ“, нагласио је у саопштењу предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић.