ЛУЧИЋ ПРИСУСТВОВАО ЛИТУРГИЈИ ПОВОДОМ СЛАВЕ ХРАМА „СВЕТОГ ВАСИЛИЈА ОСТРОШКОГ“

983

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом служио је данас у Храму Светог Василија Острошког на Вељинама, у Источној Илиџи, Свету архијерејску литургију, поводом славе овог храма.

Митрополит је поручио да православни вјерници треба да се
окрену ка вјери православној, милости Божијој и духу Светог Василија Острошког, те да се не плаше тренутних изазова и пошасти.

Након Свете архијерејске литургије, митрополит Хризостом обавио је ломљење славског колача поводом празника Светог Василија Острошког – крсне славе Храма, након чега је благословио вјерни народ.

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић, који је присуствовао литургији у храму на Вељинама, честитао је грађанима Источног Сарајева и свим Србима православне вјероисповијести данашњи празник.

„Свети Василије је велики светитељ који се поштује широм свијета, надам се да ће сачувати српски народ који се налази у великом искушењу и да ћемо сачувасти српску вјеру. Молимо се и за наш српски народ у Црној Гори, и надамо се да ће издржати свакодневне
нападе којима су изложени“ рекао је Лучић.

Лучић је припадницима Трећег пјешадијског (Република Српска) пука и Војске Републике Српске честитао 12. мај – Дан војске Републике Српске.